Jól sikerült a Tököl Kupa
2015. október 16. 14:29

Jól sikerült a Tököl Kupa
7 ország 39 klubja közel 300 versenyzője mérte össze tudását küzdőtéren és ringben az október 10-én a 19. alkalommal megrendezésre kerülő Jenox Kupán. A két éve átadott gyönyörű szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok méltó helyszíne volt ennek a nívós eseménynek, hisz a verseny Közép – Európa kedvelt viadalának számít.

Profight: Edzőfelszerelések széles választéka!

A végig jó hangulatú légkörben zajló versenyen sok színvonalas küzdelmeket láthattak a nézők és a küzdősport szerelmesei. Az augusztusi Utánpótlás Eb után, ezen versenyen nem csupán válogatott versenyzők, hanem több kiváló ifjú harcos is megjelent, hogy összemérje tudását a Az idei év a felnőttek számára a világbajnokság éve, ami azt jelenti, hogy felnőtt versenyzők előtt még ott van a Szerbiában és Írországban megrendezésre kerülő viadal, de ennek ellenére több felnőtt válogatott versenyző is részt vett ezen a kupán.

Izgalmas küzdelem                                                                           Izgalmas küzdelem

A verseny befejező programjaként a ringben K1 és Full-contact szabályrendszerben kiemelt döntőkre került sor. A hat döntőbe került gladiátorok között voltak szlovák, szlovén, osztrák és magyar versenyzők, közöttük a rendező klub három válogatott versenyzője Wágner Vivien, Laszák Zoltán és Elszaszer Dávid. Jó kezdeményezésnek mondhatjuk a verseny ilyen jellegű befejezését, mivel nagyon jó hangulatú és kemény mérkőzéseken lehetett bemutatni a sportág szépségét.

A győztes: Laszák Zoltán                                                                           A győztes: Laszák Zoltán

A küzdősport gálának beillő mérkőzésekre nem „csupán” a nézők, hanem a média is kíváncsi volt, mivel a két helyi televízió és az MTV4 sportcsatorna is megjelent. Tehát az érdeklődés nagy volt és megérdemelt, mert sziporkázóan kemény és színvonalas küzdelmeket láthattunk. Magyar szempontból kiemelkedő volt Géczei Róbert K1-es küzdelme, valamint a három helyi gladiátor, Wágner Vivien, Laszák Zoltán és Elszaszer Dávid full-contact győztes mérkőzései.

Géczei Róbert győz                                                                            Géczei Róbert győz

 Wágner Vivien ezzel a győzelmével elnyerte a Vb-n való szereplésének a jogát is, így eldönteti, hogy Dublinban light vagy full-contack szabályrendszerben képviseli majd hazánkat. Összességében látható, hogy a rutinszerzés és formaidőzítés lehetőségét is adta ez a verseny azoknak, akik idén is elfogadták a meghívást, de ez is a versenyt rendező Szigetszentmiklós – Tököl Sportegyesület egyik célja, más részt az, hogy a magyar szövetség által rendezett májusi Világ Kupán kívül, legyen Magyarországon egy őszi színvonalas nemzetközi verseny.

Wágner Vivien és Kónya Katalin                                                               Wágner Vivien és Kónya Katalin

 A rendezők véleménye szerint ennek megteremtése azért fontos, mert növeli a magyar kick- box presztízsét a világban és ne keljen a családoknak és a kluboknak, nagy idő és költség igényű külföldi versenyekre járni. A szakemberek szerint fontos cél, hogy Magyarországon is lehetőség legyen külföldi versenyzőkkel találkozni és ezek után kilépni a nemzetközi porondra.

A szervezők                                                               A szervezők

A célok teljesültek: Szép volt, jó volt és színvonalas volt!

 Gregor László