Kick-box bemutató Békéscsabán
2015. július 08. 16:01

Kick-box bemutató Békéscsabán

Csakúgy, mint tavaly , Békéscsabán, a Szent István téren az idei nyár folyamán, hétfőnként sportprogramokat láthatnak a város lakói. A Főtéri Nyár keretében azok a békéscsabai sportegyesületek , szakosztályok tartanak bemutatókat, nyilvános edzéseket, akiknek a tevékenységét a város támogatja.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Az első sporthétfőn ugyanúgy, mint tavaly, a Békéscsabai József Attila Lakótelepi SE szakosztályai léptek tatamira illetve a dobogóra. Előtte Bíró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottságának elnöke nyitotta meg az augusztus 24-ig, minden hétfőn zajló rendezvénysorozatot.

Bíró Csaba a megnyitón                                                             Bíró Csaba a megnyitón

A Lakótelepi SE All-Style Karate és Kick-box Szakosztálya nyilvánosan, a dobogón mutatta be azokat az utánpótlás  válogatott versenyzőit, akik augusztus végén, a WAKO Junior és Kadett kick-box Európa-bajnokságán a spanyolországi San Sebastianban képviselik Hazánkat. Hrabovszki György Úr szólította a dobogóra válogatottakat, akik egy rövid páros küzdelmi gyakorlattal is színesítették a showt.  A pirosak vívtak rögtönzött point-fighting mérkőzést a fehér ruhások ellen. Így a nézők nem csak a versenyzőkkel, hanem a szabályrendszerrel is megismerkedhettek. Természetesen a szakosztály kihasználta a lehetőséget arra, hogy felhívja a figyelmet, aki tudja, anyagilag is támogassa a kiutazást, ami nem kis anyagi megterhelést jelent a klubnak és a szülőknek egyaránt. Az önkormányzat az eddigieknél nagyobb mértékben támogatja a kiutazást, ami az anyagiakon kívül komoly erkölcsi elismerést jelent. Az utánpótlás Európa-bajnokságra  a következő békéscsabai sportolók vívták ki az utazás jogát: 

Gyakorlatozás                                                                       Gyakorlatozás

Point-fighting
Kadet 1 korosztály :
Fiúk:
32.kg. Stumpf Márk
42 kg. Laczó Tamás

Lányok:
28 kg. Hegedűs Hanga, Viczián Vivien  
32 kg. Leszkó Kitti

37 kg. Koszecz Boglárka
47 kg. Kovács Barbara
Kadet 2 korosztály:
Fiúk:
42 kg. Hegedűs Botond
52 kg. Viczián Roland
63  kg. Hrabovszki Donát
69 kg. Szentpéteri Bence
69 kg. Bálint Zoltán
+69 kg.Szász Kristóf

lányok:
60  kg. Ronyecz Fanni

Junior férfi:

57 kg. Csák Bence
74 kg. Bálint Zoltán

84 kg. Opauszki Dávid

Light-contact szabályrendszer:

Kadet 2 lány
50 kg. Kovács Barbara


K-1 szabályrendszer
Junior
63,5 kg. Kádas Gábor 

A csapat kísérő edzői: Debreczeni Dezső, Haba József, Szabó Sándor

 Gregor László