Muaythai Mania 8: Helytálltunk a Litvánok ellen
2015. április 23. 13:42

Muaythai Mania 8: Helytálltunk a Litvánok ellen
Múlt hét szombaton került lebonyolításra a Muaythai Mania 8.-ik szériája Szentendrén. A város és a hangulat a szokásos parázs mederben zajlott, viszont a helyszín ezúttal a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának tornaterme volt.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka, kedvező áron!

A szervezők a lehetőségekhez képest mindig a lehető legjobb párosításokkal próbálták szórakoztatni a "műértő" közönséget az eddig lezajlott gálákon, de a magyar Muaythai szabályrendszerű gálák még mindig korlátozott lehetőségekkel és emberanyaggal bírnak. Ettől függetlenül a Muaythai Maniáknak köszönhetően szemmel látható a fejlődés ebben a szabályrendszerben és egyre többen próbálják átszoktatni magukat a K-1-es alapokból erre az igazán tradicionális valódi thai-box szabályrendszerre.

Klincs, könyök, térd, jogosítvány a Világ legnagyobb muaythai szervezetétől, a WMC-től valamint igazi underground hangulat és máris prezentálva egy izgalmas szombat este. Így történt ez most is, azzal a különbséggel, hogy ezen a gálán egy igazán patinás ellenfél, a magas thai-box kultúrából érkező Litván csapat volt a magyarok ellenfele. Szerencsére nem volt gond, hiszen a magyar csapat kiváló erőkből állt így egy színvonalas csapat találkozó kerekedett ki ebből az estéből.

Az első mérkőzésen egy bemutató összecsapással melegítettünk, ahol két kiváló és lelkes harcos adott számot muaythai tudásából egy 3x1 perces mérkőzésen. A Booster Z 8 éves versenyzője Árva Miron csapott össze a szintén ifjú Biatorbágyi Thai-box klub harcosával, Pásztor Leventével.  A mérkőzésen igazságos döntetlen született és két kisrác boldogan távozott a ringből.

Árva vs Pásztor                                                                         Árva vs Pásztor

A bevezető után aztán beindult az igazi csihi-puhi! Az első csapatmeccsen Litván oldalról Vaida Masiokaite vívott egy szoros és parázs csatát, a Tong Thai Gym színeiben versenyző, Kempo Világkupa győztes Kovács Alexandrával.  Szandi valamivel aktívabb volt a találkozón, így 2:1-es pontozással nyert a képzett Litván lány ellen.

 Kovács vs Masikoaite                                                               Kovács vs Masikoaite

Majd érkezett a ringbe a hazaiak egyik kedvence, a 82 kg-os szentendrei fighter, Kisfalvi Milán, hogy leckét adjon Muaythaiból a szintén jól képzett ámde pontatlanabb és inaktívabb Ovidius Jurginasnak. Itt nem volt kérdés, egyhangú pontozással győzött az SZVSE versenyzője. 2:0 Magyarországnak!

                                                                  Kisfalvi vs Jurginas

Harmadjára következett az este talán legszínvonalasabb találkozója. Vendégoldalról, a Litván bajnok és IFMA VB ezüstérmes Martinas Jasuinas érkezett, míg magyar részről a Perfect Fight Club ifjú tehetsége, aki Muaythaiban és K-1-ben is képes magas színvonalon teljesíteni, a 72 kg-os Bereczki Dominik. Elképesztően magas színvonalon dolgoztak, szinte mindent bemutattak a ringben a srácok a thai-box-ból. Klincsből forgatták egymást és onnan használtak térd és könyök technikákat, valamint dinamikus köríves rúgások és remek kéz kombinációk váltották egymást, ráadásul a harmadik menetben is rendkívül dinamikusak tudtak maradni, látszott, hogy kiváló edzésmunka van mögöttük. Végül megosztott pontozást követően a Litván fiú kezét emelték a magasba, de a közönség szemében a magyar fiú is győztesen hagyta el a szorítót, hiszen óriási meccset csinált.

Jasuinas vs Bereczki                                                                     Jasuinas vs Bereczki

A 76 kg-osok csatáját magyar részről egy nagy tehetség, a K-1 magyar bajnok Bakacs Dezső képviselte, aki annak ellenére, hogy a muaythai világát még csak most szagolgatja remekül helytállt a számára egyelőre még idegen szabályrendszerben. Dezső ügyes lábbal, és kifejezetten jó kézzel, de a klincselést még csak most kezdte tanulgatni, így nem igazán volt esélye a rutinos és képzett Ernestes Dapkus ellen, aki litván muaythai bajnok és K-1 Európa-bajnoki címmel érkezett a meccsbe.  Ennek ellenére Dezső nagyot küzdött és csak pontozással maradt alul esélyesebb riválisa ellen.

Dapkus vs Bakacs                                                                 Dapkus vs Bakacs

A csapat találkozó végére maradt a mindig nagy izgalommal várt nehézsúlyú összecsapás. Litvániát az erőtől duzzadó 102 kg-os Mantas Rimdeika képviselte, míg magyar részről az SZVSE versenyzője Lapusnyik László érkezett. Laci már két meccset nyert a Muaythai Mania sorozatban, ahol kiváló teljesítményt nyújtott, de sajnos a Litván versenyző egy másik kategóriát képviselt, így ez a mérkőzés egy első menetes TKO-t hozott a vendégcsapatnak. Így végül szoros csatában Litvánia 3:2-re nyert a magyar csapat ellen.

Mantas vs Lapusnyik                                                                    Mantas vs Lapusnyik

Az est főmérkőzésén egy WMC magyar ranglista helyosztó következett, profi szabályrendszerben 3x3-as leosztásban védőfelszerelés nélkül. Tehát igazi full muaythai!  A kihívó a Simon Gym versenyzője, az IFMA és WAKO magyar bajnok Radics Róbert volt, míg a ₺hazai₺ oldalt a Szentendrei VSE csillaga, a szintén magyar bajnok Albrecht Péter képviselte. Látványos csatát vívott a két fiú a rendelkezésre álló három menetben, szép kombinációkat mutattak a muaythai repertoárjából és végül láss csodát, az aktívabb Radics Róbert kezét emelte a bíró a magasba. Bár Péter kiváló technikai arzenállal rendelkezik, ezt a meccset most kissé eltaktikázta, így teljesen megérdemelten az előzetesen esélytelenebbnek hitt Radics Robi aktívabb munkájának és pontosabb befejezéseinek köszönhetően tudott nyerni.

Radics vs Albrecht                                                                        Radics vs Albrecht

Összességében remek estét produkáltak a versenyzők, érdemes volt kilátogatni az eseményre és a támogatóknak, valamint a lelkes szervezőknek köszönhetően egyre színvonalasabb mérkőzéseket hoznak a közönség elé. Várjuk a folytatást…!

 

K.T.