Ringben is jól szerepeltek a magyarok
2014. június 28. 16:20

Ringben is jól szerepeltek a magyarok

Június 6-8 között zajlott a BestFighter elnevezésű olasz Világkupa, Lignano-ban. 

Profight: Kick-box felszerelések széles választéka!

A ringben Magyarországot a Titán Kick-box SE képviselte a rendkívül erős mezőnyben. Sok nemzet a teljes válogatottal érkezett, az oroszok  elhozták az OB 1-2. helyezettjeiket. A nehéz súlyhozás és a mindennapi visszamérés, valamint a tenger csábítása csak nehezítették a sportolók helyzetét.

56 kg-ban Dr. Megyeri Csilla a későbbi győztes orosz Armine Nersesiantól kapott ki 3:0 arányban. Bár derekasan állta a sarat, az orosz rutinja győzedelmeskedett. 63.5 kg-ban Görbics Gábor a német Kian Golpira ellen kezdett. Kicsit erőlködni kellett, de megtalálta a német ellenszerét és megérdemelten nyert. Másnap az orosz Alexey Tukhtarov jött, aki ellen Gábor tavaly nagyon nagyot meccselt, s aki igen nagy ütőnek számít a mezőnyben. Görbics Gábor most koncentráltan, komoly ütésekkel, rúgásokkal őrölte fel ellenfelét és magabiztosan nyert. Az orosz szövetségi kapitány sportszerűen gratulált, de egyben ráncolta is a homlokát, mert tudta, hogy másnap, a másik orosz, az elsőszámú favorituk a magyar fiú ellen lép majd ringbe, s nem lesz könnyű csata.


Az aranyérmes Görbics Gábor

  Ramazan Razakov a 2014-es évtől az új válogatottuk, akivel még sokat fogunk találkozni, mert fiatal és fantasztikus tehetség. Az orosz országos bajnokságon kiejtette a világ- és Európabajnok Szergej Lipinyecet és ezzel vívta ki a jogot a lignanoi indulásra. Tapintható volt a feszültség a meccs előtt. A fergeteges és fordulatos első menetet követően más, offenzívabb taktikával ment ki a Gábor a második menetre és hajtotta, űzte az oroszt. Végig billegett a mérkőzés állása. A harmadik menet hasonló csatát hozott, de a magyar versenyző pontosan, tisztán meg tudta ütni Razakovot, aki nagyon nagy hajtásba kezdett. Fej-fej mellett haladtak a versenyzők, de a Gábor hatalmas szíve és az egész évi, napi két edzése meghozta a gyümölcsét és megverte fantasztikus ellenfelét. Meglett az elsőmagyar arany a ringben.

 

 A női 70 kb-ban a K1 Európabajnok Brunner Bogi lehetőséget kapott a norvég full-contact világbajnok Reitan Oksnes ellen már régóta vágyott revansra. Bogi sokszínűségére jellemző, hogy full-contactban is a csúcsra tör, és szerette volna begyűjteni a norvég lány “skalpját”. A törökországi világbajnokságon még magabiztosan nyert Birgit, majd minden világkupára és jelentős versenyre mentünk a norvég lány után, hogy kiismerjük, és legyőzzük őt. Az Ír Világkupán már szorosabb eredmény született, Norvégiában végig fej-fej mellett haladtak a versenyzők és éreztük, hogy Bogi beéri ezt a lányt, és le is győzi. A norvég ütőerejére és felkészültségére jellemző, hogy az elődöntőben az orosz válogatott Novikovát feladásra késztette. Ezen a nehéz mérkőzésen Bogi az elsőmenetet egy-két találattal megnyerte, míg a második menet végén már a norvég lány vezetett két-három ponttal. Viszont a korábbi versenyeken megszokott magabiztossága eltűnt. Bogi irtózatos elszántsággal ment ki az utolsó menetre, hosszan dolgozva elkezdte lefaragni hátrányát, majd egy hatalmas jobbkezes ütéssel leütötte a világbajnokot, aki megroggyant, rászámoltak, ezután még tudta folytatni a küzdelmet, de a magyar lány fantasztikus bunyójával kiérdemelte a győzelmet és a közönség valamint a szakma elismerését. Így megszületett a második aranyérmünk is.


Reitan Oksens és Brunner Boglárka

Összesítésben Oroszország 8 aranyérmet nyert, csak ők előzték meg a Titán SE-t. A hazai klub erejét jól jelzi, hogy három versenyzőből tudtak elhozni két aranyérmet, míg más országok jelentős számúversenyzővel képviseltették magukat. A magyar klub mellett két aranyérmet nyert még Franciaország, Ukrajna, Lengyelország és Finnország. Egy arany jutott Ausztriának, Olaszországnak, Jordániának és Norvégiának.

 

Juhász Gábor