Sikeres évet a Békés Megyei Harcművész Szövetség
2015. július 29. 19:00

Sikeres évet a Békés Megyei Harcművész Szövetség

Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában tartotta pénteken küldöttközgyűlését a BékésMegyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, amelynek megalakulásától tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

A huszonhat szakszövetség keretében működő, harmincegy sportágat összefogó szervezet küldöttközgyűlését Jámbor Zoltán vezette le. Elsőként egy perces megemlékezéssel tisztelegtek a résztvevők a szövetség volt elnökségi tagja, Sinka József, és a megyei sportlövő szövetség főtitkára Filyó László emléke előtt. A közgyűlés módosította a szervezet alapszabályát. Az elnökség a békésszentandrási kajak-kenusok ügyvezetőjét Fabó Istvánt hívta be Sinka József helyére a testületbe. (A megye harcművészeit Gregor László elnök képviseli a szervezetben.) 
                 Ezt követően Marik Lászlóné elnök értékelte a 2014. évi munkát. Az elnök kiemelte, négy év óta állami támogatás nélkül működik a szervezet. Tavaly tizennégy százalékkal nőtt a nemzetközi versenyeken szerzett érmes helyezések száma az előző évhez képest, ami a minőségi fejlődést mutatja. Az elmúlt évben csökkent a rendezvények, és az azokon résztvevők száma Békés megyében, ami az anyagiak hiányára vezethető vissza.

Marik Lászlóné elnök, Litauszki László II.DAN kitűntetett, Iványi László alelnök                               Marik Lászlóné elnök, Litauszki László II.DAN kitűntetett, Iványi László alelnök

             A tanácskozás végén kitüntetéseket adtak át a sportágukban évtizedek óta kiemelkedően dolgozó szakembereknek. Kitüntetésben részesült többek között Litauszki László, a Kondorosi Kick-boksz Klub vezetője. Irányításával évek óta magas színvonalon rendeznek versenyeket – Huszár Róbert Emlékverseny, Demonstrációs Nap – amelyen nagy mértékben segíti  a Békés Megyei Harcművész Szövetség munkáját. Egyike azoknak a fiatal mestereknek, akikre majd a jövőt is lehet alapozni. Az általa irányított klub szervesen vesz részt Kondoros Város közéetében és sportéletében egyaránt.Gregor László