Sporttal a drog ellen
2015. március 02. 17:21

Sporttal a drog ellen

Először rendeznek nyílt Muay Thai világkupát hazánkban, ahova több mint ötven ország közel félezer versenyzőjét várják a szervezők, köztük parasportolókat is.

Profight: Minőségi harcművészeti felszerelések széles választéka!


Szigetszentmiklóson,a városi sportcsarnokban rendezik meg 2015. május 20-24. között az Amatőr Muay Thai Világkupát. A Miklósi Sasok Thai Box Egyesületszervezésében megrendezésre kerülősporteseményére a magyar sportolók mellett várhatóan ötven nemzet ötszáz versenyzője érkezik. A szervezők elmondása alapján eddig még ilyen,az összes világszervezet Muay Thai sportolója számára elérhetőbajnokság nem voltMagyarországon, de mégEurópában sem. A kiváló magyar és külföldi harcosok közül a nők kettő, a férfiak három korcsoportban, míg a testi fogyatékkal élők bemutató mérkőzéseken mérik majd össze az erejüket. Utóbbi különlegessége, hogy a thai box versenyek történetébenmég nem volt példa az egészséges és a parasportolók együttes szereplésére egy rendezvényen belül, azonos helyszínen és időpontban.A Muay Thai Amatőr Világkupa a sporton kívül is igazi csemege lesz, mivel a rendezvénnyel egy időben thai-magyar kulturális és gasztronómiai rendezvény is helyt kap a sportcsarnok melletti területen.

 

A világkupa sportszakmai védnöke Moró Endre (képünkön) többszörös Muay Thai magyar és világbajnok. A „Sporttal a drog ellen” címet viselő kampánynakegyrészt aza célja, hogy a Világkupa minden tekintetben tiszta és sportszerű legyen, másrészt hogy felhívja a figyelmet a kábítószerek jelenlétére, valamint arra, hogy a sport milyen komoly szerepet vállalhat a drog elleni küzdelemben.

Az eseményről és a nevezés részleteiről információt a www.muaythaiworldcup.com internetes oldalon kaphatnak az Amatőr Muay Thai Világkupa iránt érdeklődők.

Pecsuvácz Péter