Színészek és a küzdősport
2020. július 24. 12:40

Színészek és a küzdősport

Csapó #1
Idris Elba

Született: Idrissa Akuna Elba

1972. szeptember  Hackney, London

Golden Globe díjas angol színész, író, producer, rapper, énekes, DJ

Sport: Kick-Box

A teljesség igénye nélkül, megjelenik:

Ridley Scott Amerikai Gengszterjében, és a Prométeuszban, eljátszotta Heimdal szerepét a Thor-trilógiában, és az Avengers-ben, eljátssza Nelson Mandelát életrajzi drámájában, azonban (Vigyázat, írói részrehajlás következik!) a legnagyobb alakítását az HBO saját gyártású sorozatában, a The Wire-ban (Drót) jegyezzük, ahol Stringer Bell bőrébe bújva borzolja a helyi baltimore-i, és az országos rendfenntartó hatóságok idegeit, mint Avon Barksdale bűnszervezetének helyettes vezetője.

Ha valaki először nézi őt ebben a szerepben, szinte megdöbben angol származásán, annyira zseniálisan használja a baltimore-i szegénynegyedek akcentusát.

A sorozatban karaktere folyamatosan fejlődik, jelleme, intellektusa, progresszív gondolkodása ugyan a legjobb (már-már legitim) üzletemberek közé emeli, sajnos egyben ez lesz végül a veszte is. Lassan, de biztosan szembekerül főnökével, Avon Barksdale-lel aki a „jól bevált”, hagyományos  utcai erőszakpolitika híve.

Elba szenvedélyes kick-bokszoló, első, és egyetlen profi meccsét 43 évesen vívta a londoni York-Hall-ban Lionel Graves ellen 2016-ban, TKO-val nyert.

A Discovery Channel készített a 12 hónapos felkészüléséről egy dokumentumfilmet, Idris Elba: Fighter címmel.

Elba három alkalommal nősült meg, két gyermeke van.

2018-ban a People Magazin a legszexibb élő embernek választotta.

Fotó: BFI