Wing-Tsun mestervizsgák Budapesten
2015. június 01. 11:24

Wing-Tsun mestervizsgák Budapesten

Idén is megrendezésre került a Wing-Tsunkungfusok várva várt eseménye Budapesten. SiJoLeungTing Nagymester ebben az évben is ellátogatott hozzánkHong-Kongból, hogy szemináriumot tartson, és hogy minden wing-tsunossal együtt ünnepeljen a Jubileumi Nemzetközi Gálán. A szemináriumon részt vettek Si-Hing Széll Gábor 8. mesterfokozatú Kelet-Európai Főinstruktor-helyettes békéscsabai tanítványai is. Sarkadi Árpád és Trényi Péter helyettes-instruktoroka szemináriumot követő mestervizsgán Si-FuMáday Norbert 9. fokozatú Nagymester előtt sikeresen vizsgáztak le 1. mesterfokozatra.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Si-JoLeungTing a 2014. évben megrendezett szemináriumon egy kérdéssel búcsúzott a magyar tanítványoktól. „Mit szeretnél kapni inkább, egy marék üvegszilánkot, vagy egy gyémántot? A Nagymester ezzel amozdulatsorok helyes és alapos gyakorlására, a szakmai alázatra, és a kitartásra hívta fel akkor a tanítványok figyelmét.Váratlan meglepetés a 2015-ös szemináriumon sem érte az egybegyűlteket, hiszen most sem az új, eddig még sohasem látott technikák voltak kihangsúlyozva. Si-JoLeungTing a legalapvetőbb technikák értelmezésével és helyes kivitelezésével kapcsolatban adott szakmai tanácsokat a tanítványoknak. LeungTing Nagymester figyelme nem siklott el a legapróbb hibák felett sem. Körültekintően járt-kelt a gyakorlók között és sokszor párba állva egy-egy tanítvánnyal, mutatta be a helyes mozdulatot, javította a hibákat fokozattól függetlenül. A szeminárium alatt a tanítványok a harc közbeni taktikák alapjait sajátíthatták el egymásra épülő gyakorlatsorokon keresztül. A gyakorlatok közötti néhány perces szünetekben pedig szakmai jellegű kérdéseket intézhettek a hongkongi Nagymesterhez.

Mesterek egymás között                                                             Mesterek egymás között

A két napos szemináriumot nagyszabású Nemzetközi Gálaműsor zárta, melyet a Ferihegyi 1-es Terminál Rendezvényközpontjában tartottak a szervezők. A gála apropója egy négyszeres évforduló volt. LeungTing Nagymester 55.éve kezdett WingTsunt tanulni, SlavkoTruntic Mester 35 éve alapította meg az E.E.W.T.O.-t, Si-FuMáday Norbert ez évben ünnepelte 45. születésnapját , és a Magyar WingTsun Egyesület megalapításának 30. évfordulója volt idén.A változatos gálaműsorban felléptek az E.E.W.T.O. tagországainakvezető instruktorai is saját klubcsapatukkal. Ki-ki saját műsorszámmal tisztelgett a Gyönyörű Tavasz Virága ésa Nagymesterek múltja előtt, bebizonyítva azt, hogy a Wing-Tsun közössége nem csak szövetségi szinten működik. A bemutatók sorában nagy sikert aratott Si-Hing Széll Gábor és rendvédelmi csapatának közelharci bemutatója.

A rendezvény fővédnöke Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár úr volt, aki Si-FuMáday Norbertnek egy állami elismerő díszoklevelet is átadott eddigi munkásságának elismerése képpen. Si-JoLeungTing a gálaműsor végén elismerő szavakkal méltatta MádaySi-Fu több évtizede tartó megfeszített munkáját, mellyel a Wing-Tsun családfáját terebélyesíti. A gálaműsor záró mondata is a hongkongi Nagymester szájából hangzott el: „Nehéz jó mestert találni, de még nehezebb találni egy jó tanítványt!” Ugyanakkor csak az a mester, aki a szívében mindig is tanítvány marad.

Sarkadi Árpád