Békéscsabai harcművész tábor
2015. október 20. 20:36

Békéscsabai harcművész tábor

Az őszi borongós időjárásban nem rossz dolog felidézni a nyár emlékeit, főképpen, ha fotók is segítenek minket. Békéscsabán hagyomány, hogy a Békéscsabai Lakótelepi SE  Aikido Szakosztálya nyaranként nyári napközis tábort szervez azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a harcművészet iránt és szeretnének két hetet tartalmasan eltölteni.

 Profight: Edzőfelszerelések széles választéka!

Azoknak a harcművész irányzatoknak nem könnyű a helyzete, amelyekben nem, vagy csak nagyon kevés versenyt rendeznek. Szakmai munkájukat csak a látványos bemutatók, a sikeres övvizsgák demonstrálhatják, és az ilyen táborok, amelyek tartalmasságukkal a klubhoz vonzzák a gyerekeket.
Csónakos kaland 
Csónakos kaland 

Balázs Sándor mester, a kezdő csoport vezetője jóval többet ad, mint ha csak aikido-ról lenne szó. Meghívta más irányzatok mestereit, így edzést tartott például Lévai Péter LP Wing-Tzun , Szedoglavits Alajos WTF taekwon-do, Gregor László kick-box, karate és  Ju-jitsu mestert, Halmágyi Antal cselgáncs mester. Meglátogatta és oktatta a csapatot a szakosztály vezetője, Dobóvári Erik mester is. Sikert aratott Komlósi Kálmán mester aikido edzése, a Viharsarok BUDO SE capoerásai és a gyulaiak muay-thai foglalkozása.

Játék a szabadban                                                                                   Játék a szabadban

A nyíl készítés és nyilazás, a sátorban történő klubfoglalkozás, a kerékpártúra sem hiányzott, a hét utolsó három napján pedig a közeli Szanazugba egy nomád táborozás zárta a hetet. Sárkánykészítés, zsákban futás, bográcsos főzés, közös sportversenynek- mind-mind a vidám hangulat receptjéhez tartoznak. S ebben a menüben a legfőbb mozgatóerő az a hatalmas emberség és gyermekszeretet, ami Balázs Sándor mestert vezérelte. Lehet, hogy nem mindegyik gyermek fog aikidozni a jövőben, de a tábort a legszebb emlékei között őrzi majd meg, az biztos.

Feszült figyelem 
Feszült figyelem

   Balázs Sándor mesterék a jövő évben is meg kívánják rendezni a tábort és biztosan nem kell kötéllel fogni rá a jelentkezőket…

Gregor László