Nagy becsben tartják a sportolókat Békéscsabán!
2017. december 18. 07:00

Nagy becsben tartják a sportolókat Békéscsabán!
Békéscsabán évek óta hagyomány, hogy a megyei jogú város köszönti eredményes  sport egyesületeit és sportolóit. A városban a sport siker ágazatnak számít, amit a sok hazai és nemzetközi sportsiker is fémjelez.
Az idén új helyszínen, a Csabagyöngye Kulturális Központban és új fajta lebonyolítással került sor a jeles eseményre. Minden érdeklődő elfért a nagyteremben, ahol ünnepélyes gálaműsor keretében láthatták a díjátadást. A város három békéscsabai vonatkozású olimpiai bajnoka, a tornász Ónodi Henrietta, a labdarúgó Palotai Károly és az ökölvívó Gedó György kerámiába megörökített kézlenyomatukkal és aláírásukkal kerültek be egy frissen alapított elismerés, s Békéscsabai Sport Halhatatlanjai közé  a népes közönség vastapsa közepette. Ugyanez a vastaps illette meg az atlétikai világbajnokság hőseit, az év legjobb városi  női sportolóját, Márton Anitát és a férfiak között első Dr.Baji Balázst.
 
24993214_1558239694230096_2265509883691105018_n

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár és Fábián László ,a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója mint egykori olimpikon sporttársak sem maradhattak ki a köszöntők sorából. Békéscsaba Megyei jogú Város polgármestere a város sportéletét méltatta,míg Békés város polgármestere Izsó Gábor a tornaklub egykori elnökeként emlékezett meg a csabai tornászok elmúlt 70 évéről.
 
A sportolók díjátadásában részt vett még Kis Tibor békéscsabai alpolgármester és Bíró Csaba sportbizottsági elnök is., ami nem csoda, hiszen  a városban a sport sikerágazatnak számít. A színpadra azok a sportolók jöhettek fel edzőikkel, akik 2017-ben Világ- vagy Európa-bajnokságon érmet szereztek. Mint az utóbbi években gyakran megtörtént, a legnépesebb díjazott csapat most is a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Al-Style Karate és Kick-box Szakosztálya volt. Mind a macedóniai Skopje-ben, a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságon, mind a budapesti felnőtt világbajnokságon eredményesen szerepeltek a "lakótelepiek".A versenyzők közül a színpadra állt és díjat vehetett át a közönség tapsa közepette Bánki Brendon, Kozmann Mónika,Petró Lili, Pántya Réka, Flack Márk, Kovács Barbara, Zsilák Viktória, Opauszki Dávid,Bálint Zoltán, Laurincz Boglárka, Koszecz Boglárka, Viczián Vivien,Viczián Dániel, Szász Kristóf, Szák Tamás. Természetesen ott voltak a "sikerek kovácsai" az eredményes munkát végző edzők: Dohányos Adrás, Hricsovinyi Károly és ...Debreczeni Dezső!Az egykori világklasszis, aki a legtöbb érmes edzője és aki hét egyéni amatőr és profi világbajnoki címe mellé az őszi budapesti kick-box világbajnokságon tíz év után begyűjtötte a kilencedik világbajnoki aranyát, most a "veteránok" között!Békéscsabán a kick-box a kiemelt egyéni sportágak közé tartozik, és ezt évről évre kiemelkedő eredményekkel hálálják meg a sportolók.
 
25158159_1638661396156437_4535315049773246243_n

A szép ünnepség színvonalát méltán növelte az éneklő sportember, Hevesi Tamás, aki minden szívét beleadta dalaiba. Nagy sikert aratott csakúgy, mint a levegőben formációzó artista hölgyek. Az estébe nyúló ünnepet fogadás zárta. Az újszerű kezdeményezés bevált és elismerés illeti az esemény "motorjának" a  városi sportiroda vezetőjének, Szigeti Csabának és munkatársainak a munkáját és Békéscsaba Megyei Jogú Város vezetőinek és Önkormányzatának a sportot segítő és támogató hozzáállását!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu