Önvédelmi oktatás Nagyszalontán!
2018. június 24. 18:47

Önvédelmi oktatás Nagyszalontán!
Eljött a nyári szünet ideje, és azok a hagyományos programok, amelyek azoknak a gyermekeknek is élményt és hasznos foglalkozást biztosítanak, akiknek nem sok lehetőségük van a szórakozásra családi körben. Ennek jegyében sokan támogatják a Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonát.

A Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanárai is, különböző foglalkozások megtartásával. Ezt az iskola vezetése is segíti, Laczkó Irén Intézményvezető asszonnyal az élen. A szalontai gyerekek már várják a korábbi években megszokott arcokat, tanár néniket és bácsikat, hiszen személyes kötődések is kialakultak az évek során.

 

Nagyszalonta1

 

 A fő szervezők, Szeleczki Erzsébet és Szeverényiné Sebők Judit minden évben megtalálják a módját annak, hogy tematikus hét keretében az egyik napon a harcművészet, az önvédelem oktatására is sor kerül, amit agyerekekmindig nagyon várnak. Így volt ez most is, hiszen Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke ismét megtartotta két edzésből álló oktatását a tanítványoknak. Az idén két külön csoporttal foglalkozott, és mindkét csoportban nagy számban edzettek olyan gyerekek is, akik már évek óta részt vesznek ebben a programban.

 

Nagyszalonta2

 

    Ebben az évben a szomszédos iskola egyik termét sikerült az oktatás céljára megszerezni. Az edzések anyaga alkalmazkodott a korábbi évek tematikájához: pusztakezes önvédelmi technikák, rövid bot használata, keményítés, iskolai és utcai önvédelmi szituációk –persze, betartva a „japános” fegyelem és NipponSeibukan Akadémia és a goshinkai karate szemléletét: „Harc, Fegyelem, Erkölcs”. Ebben a tanítványok partnerek voltak, hiszen a harcművészet, mint egy jó iskola nemcsak tanít, hanem nevel is!

 

Nagyszalonta3


    A nagyszalontai oktatás résztvevői azzal váltak el egymástól, hogy jövőre is jó lenne találkozni. Minden támogatást és segítséget megérdemel az intézmény: van, aki áldozatos munkával, van, aki tartós élelmiszerek, játékok gyűjtésével, van, aki adományokkal, foglalkozások megtartásával segít. A cél nemes, hiszen a gyerekekért történik minden.

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu