A Weidman vs. Hermansson lesz a UFC Oklahoma City fő eseménye
2020. február 21. 16:20

A Weidman vs. Hermansson lesz a UFC Oklahoma City fő eseménye

A korábbi bajnok, Chris Weidman visszatér a középsúlyba, ahol Jack Hermansson lesz majd az ellenfele. Kettejük összecsapására május 2-án, a UFC Oklahoma City fő eseményén kerül majd sor.

A fő meccset és annak szóbeli véglegesítését több forrás is megerősítette. Az első ilyen az ESPN volt, majd nemsokkal később a UFC hivatalossá is tette bejelentés által.

 

Weidman egy meccsre kipróbálta a kisnehézsúlyt, de aztán megerősítette, hogy visszatért 185 fontba, ahol korábban bajnok volt.

 

A New yorki születésű harcos karrierje mélypontját éli, ugyanis legutóbbi hat meccséből ötöt elvesztett, az az egy szem győzelme pedig 2017-ben volt Kelvin Gastelum ellen. Azt a diadalt leszámítva Weidman összes vereségét KO-val szenvedte el, legutóbb pedig a kisnehézsúly egyik top versenyzője, Dominick Reyes küldte őt a matracra az első menetben.

 

Weidman érthető okból váltott egy divízióval feljebb és szintén érthető, hogy miért tér vissza azonnal eredeti súlycsoportjához. Májusban pedig szeretné megtörni a szörnyű sorozatot és győzelemmel zárná az estét.

 

Ami Hermanssont illeti, a 31 éves svéd harcos felkavarta az állóvizet négymeccses győzelmi sorozatával, melyeken az öt menet lejárta előtt le tudta gyűrni David Branchet és Gerald Meerschaert-t is. Főmeccses bemutatkozásán sem remegett meg a lába, Ronald Souza is áldozatául esett.

 

Legutóbb azonban véget ért számára a tündérmese, Jared Cannonier, a középsúlyú feltörekvő tehetség TKO-val diadalmaskodni tudott felette. Ennek fényébe egyértelmű, hogy ő sem feltett kézzel fog az Oktagonba lépni Weidman ellen, így egy nagyon jó meccsre van kilátás azon a májusi estén.

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu