Anthony Johnson lefogyna a Jon Jones elleni meccsért
2019. október 15. 18:53

Anthony Johnson lefogyna a Jon Jones elleni meccsért

Augusztusban Anthony Johnson bejelentette, hogy 2,5 éves kihagyás után visszatérését tervezi a UFC-be. Hiányában azonban úgy határozott, hogy kinőtte a kisnehézsúlyt és egy nehézsúlyú top harcos ellenfél keresésébe kezdett. Most mindez ellenére azt mondta, hogy inkább marad a kisnehézsúlyban, hogy visszavághasson Jon Jonesnak.

Nemrég a Below the Beltnek adott interjújából kiderül, hogy le tudna fogyni a kisnehézsúlyba úgy, hogy közben jól érezte magát.

 

„Megvárom, hogy lemenjen még legalább 10 font és 235 font körül legyek. Meg akarom nézni, hogyan érzi magát a testem és ha jól, lehet, hogy megpróbálom a 205-öt. Hogy miért? Mert ki van még 205-ben?” – tette fel a költői kérdést Johnson.

 

Johnson és Jones korábban egyszer már ki lett írva egymás ellen a UFC 187-re, de az azóta Jones elhíresült hároméves vesszőfutásának kezdete lett. Jonest akkor fosztották meg először a címétől (ebben egyébként rekorder három alkalommal) egy verekedéses incidens miatt. Akkor Cormier lépett Jones helyére, aki feladásra kényszerítette Johnsont. Most, hogy Jones végzett az érdekes kihívásokkal a súlycsoportjában, elkezdett a középsúly bajnoka felé tekingetni, Johnson szerint pedig megérne egy próbát az ős összecsapásuk is.

 

„Megcsináljuk, ha le tudok fogyni eléggé.” – mondta Johnson. „205-ben küzdünk meg. Ez az a meccs, amit akartam. Szerintem Jon is ezt akarta, mielőtt mindenféle dolog megtörtént. Nincs köztünk ellenségeskedés. Szeretetet mutatunk egymásnak, érted mire gondolok? De az harc volt, azért mentem fel 205-be.”

 

Johnson, mint ismeretes, középsúlyban kezdte pályafutását, de nehézsúlyban is kipróbálta magát, mielőtt letáborozott volna 205 fontban, ahol mindenkit maga mögé utasított, akinek nem Daniel Cormier a neve. A szurkolók mindig azt gondolták, hogy Johnson iszonyatos ereje és támadása a lenne a legérdekesebb próbája Jones riválismentes dominanciájának a 205-ben, de sosem adatott meg, hogy lássák a meccset. Ahelyett, mivel Jones folyamatos eltiltásokat kapott, megnézhették, ahogy Cormier kétszer is feladatja Johnsont. A második összecsapásukat követően, ahol Johnson megmagyarázhatatlanul megpróbálta birkózásban legyőzni a kétszeres birkózó olimpikont, Johnson visszavonult és beismerte, hogy sosem volt oda annyira a Cormier elleni meccsekért és ez befolyásolta a teljesítményét.

 

„Van a srác, akit akarok [Jones], aztán tudod, amikor összetörik a szívem, meg kell küzdenem DC-vel, az nem motiváló.” – fejtette ki Johnson. „Nem volt bennem a tűz, hogy összecsapjak DC-vel, de megtettem, valahogy összecsaptunk, érted, amit mondok, de az nem az igazi hajtóerő.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu