Blaydes győzelme után hajlandó a címmeccsre várni – de nem sokat
2020. január 26. 18:00

Blaydes győzelme után hajlandó a címmeccsre várni – de nem sokat

Curtis Blaydes a második menetben, a „Zs-tervben” foglalt TKO-val legyőzte ellenfelét a UFC on ESPN+ 24 estéjén.

Az igen jó birkózó hírében álló Blaydes többnyire grappling tudását csillogtatja a meccseken, de a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok, Junior dos Santos földrevitelével igencsak meggyűlt a baja. És bár Blaydesnek nem az első, nem a második, de még csak nem is a harmadik ötlete volt ütőerejének használata, mégiscsak ezzel ért célba.

 

„A birkózásommal készítettem elő az ütéseket” – mondta Blaydes az MMA Junkie-nak a meccs után. „Az első harmad után, ahol nyolcból egyszer sem sikerült földrevinnem, tudtuk, hogy ezt a későbbiekben is ilyen határozottan meg fogja akadályozni. Azokra a helyzetekre építettünk, amiket különböző ijesztésekkel kreáltam. Végül váll fölül indított ütésekkel koronáztam meg az egészet.”

 

„[…] Ez a legjobb út a győzelemhez. Nem szeretem, ha orrba vágnak. Tudom, hogy ha a fenekedre ültetlek, akkor nem tudsz megütni. Ezzel nem a szurkolóknak akarok rosszat. Tudom, hogy azt akarják, hogy álljak és üssek, de ez sosem lesz a taktikám. Mindig, birkózni, birkózni, birkózni, birkózni és birkózni fogok. A Zs terv az ütés.”

 

Ezzel a győzelemmel Blaydes három meccsesre duzzasztotta győzelmi szériáját. Emellett elmúlt nyolc meccséből hetet megnyert, ami igen közel hozta őt a címmeccshez. De a súlycsoport teteje nagyon zsúfolt. Ott van a korábbi bajnok, Daniel Cormier, a kihívó Francis Ngannou és a feltörekvő nagyfiú, Jairzinho Rozenstruik is.

 

Blaydes lenne a következő? Ez – elmondása szerint – nem az ő döntése.

 

„Nem tudom” – nyilatkozta Blaydes. „Nem én hozom a szabályokat. Szeretném, ha címmeccs lenne, de sosem tudhatom. Reménykedem. Ez minden, amit most tehetek.”

 

Blaydes azt is elárulta, hogy hajlandó kicsit a partvonal mellé ülni, ha az címmeccset ér neki. De túl sokáig nem tudna ott nyugton maradni.

 

„Nyolc hónap messze túl sok” – folytatta Blaydes. „Szeretek aktív lenni. Szeretek évente legalább háromszor küzdeni. Tudok várni öt-hat hónapot, de semmi, amit ma mondtam, nincs kőbe vésve. Csak most történt minden. Ki tudja mit történek Nagnnouval, Rozenstruikkal és DC-vel? Én biztosan nem.”

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatnónk a profight.hu