Borics meccs MA!
2020. október 29. 13:43

Borics meccs MA!
Pontos időpont
Helyi idő szerint 22:15-től lehet figyelemmel kísérni Borics Ádámunk következő meccsét
a Bellator 250 eseményén. Ádi ellenfele az amerikai Eric Sanchez lesz.

Beemelünk egy rörvid interjút Ádám hivatalos Facebook-oldaláról, amit Turger Dávid szakkomentátor készített:

ARENA4: A legutóbbi mérkőzésed óta kevesebb, mint 3 hónap telt el. Hogy érzed, sikerült teljesen felkészülnöd, mentálisan és fizikailag?

Adam "The Kid" Borics: Igen, nem egész három hónapon belül kétszer bunyózom. Eredetileg az volt a terv, hogy az augusztusi mérkőzésem után hazalátogatok, de a Bellator jelezte, hogy szeretnék, ha maradnék és újra lehetőséget biztosítanának. Október 29 volt az eredeti időpont, aztán megcserélték Október 15-re, majd visszatették 29-re, emellett pedig az ellenfél is folyamatosan cserélődött. Sajnos most ilyen érdekes világot élünk. A felkészülésem viszont szerintem nagyon jól sikerült, úgy érzem, amikor én itt vagyok Floridában, akkor mindig készen állok a harcra, mindig 100%-osan próbálok edzeni.

ARENA4: A következő ellenfeled Erik Sánchez megint beugróként érkezik, így nem sok időd volt külön készülni rá. Ez mennyire nehezíti meg a helyzeted? Mennyire ismered őt?

Borics Ádám: Mindig nehezebb olyan ember ellen készülni, akit nem ismerünk annyira, ez mindig a fekete ló esete. Azt tudom, hogy egy nagyon jó csapatból érkezik, a ’Team Alpha Male’-ből, ahol korábbi UFC világbajnokok is edzenek, mint Urijah Faber vagy Cody Garbrandt. Sánchezt nagy tehetségnek nyilvánították, őt szánták az ’Alpha Male’ új szupersztárjának. Ez eddig nem nagyon jött össze neki, és szerintem ezután a meccs után sem fog. Én magamra fogok fókuszálni, hogy megmutassam milyen keményen edzettem az utóbbi 8 hónapban, ebben az őrült Covid-időszakban is. Úgy döntöttem itt maradok és folytatom az álmaim elérését.

ARENA4: Van egy kidolgozott stratégia Sánchezzel szemben?

Borics Ádám: Igazából az a stratégiánk, hogy a Borics Ádámot nyújtsam. Próbálom a lehető legjobbat kihozni magamból. A legutóbbi meccsemmel egyáltalán nem voltam elégedett, de akkor nagyon nagy nyomás alatt voltam, mert januárban elszenvedtem életem első profi vereségét és ez lelkileg eléggé megviselt. Most már nagyon jól érzem magam mentálisan és szeretném megmutatni, hogy az utóbbi időben mennyit fejlődtem.

ARENA4: Van egy Youtube-csatornád, ahol nagyon közvetlen stílusban mutatod meg az amerikai életedet és bele lehet nézni az edzéseidbe is. Inspirációnak szánod ezt, a fiatal magyar küzdősportolók számára, vagy inkább szórakozás?

Borics Ádám: Igazából mindkettő. Mindig is érdekelt a videózás, amikor elkezdtem küzdősportolni, suli után semmi mást nem csináltam, csak megírtam a leckém, aztán motivációs videókat néztem arról, hogyan élnek, hogyan edzenek a profi bunyósok. Akkoriban nem beszéltem angolul, úgyhogy sokkal nehezebb volt. Mindenképpen inspirációnak szánom a magyar fiataloknak, szeretném, hogy betekintést nyerjenek, de nagy csoda nincs, csak a kemény munka hozza meg a gyümölcsöt, ezt próbálom közvetíteni nekik.
A videózás emellett hobbi, amikor több időm van rá, többet készítek, de elég hosszadalmas és nehézkes ezeket összevágni, nem vagyok még benne profi, és ehhez azért komolyabb technikai felszerelés is kell, én pedig még nem állok azon a szinten ezzel, hogy egy nagyobb befektetésbe belevágjak.

ARENA4: A videók és a kommunikációd alapján két lábbal a földön maradtál, kaját viszel az edzőtársaidnak, stb. Soha nem fordult elő, hogy elvitt az egód és úgy érezted, tiéd a világ?

Borics Ádám: Először is köszönöm szépen. Én azt tudom mondani, hogy még mindig ugyanaz a siroki srác vagyok, és addig jó, amíg ugyanez a srác maradok, aki éhes a sikerre és semmi más nem érdekli, csak az, hogy minden nap egyre jobb harcművésszé váljon. Nagyon sok alázatot tanultam az évek során, rengeteg áldozatot kellett hoznom, de végig hittem benne, hogy a kemény munka kifizetődik. Sokan nem tudják rólam, hogy miután kiköltöztem Amerikába, még vagy egy éven át takarítottam a termet.
Az Aaron Pico elleni mérkőzés után - ami a Madison Square Gardenben volt- akkor váltam ismertté és akkor indult be jobban a karrierem. Az élet megtanított az alázatra és ezt soha nem fogom elfelejteni.

ARENA4: Ketten vagytok jelenleg a Bellatorban Magyarországról, ifjabb Növényi Norbert Európában, Te pedig Amerikában. Szoktatok kommunikálni egymással?

Borics Ádám: Nem nagyon szoktunk beszélgetni, de láttam a legutóbbi meccsét és gratuláltam neki. Ő egy szemtelenül fiatal és nagyon tehetséges srác. Szerintem nagy jövő áll előtte.

ARENA4: Előreláthatóan mikor lesz lehetőséged hazajönni és feltöltődni egy kicsit?

Borics Ádám: Bevallom őszintén, már nagyon elfáradtam és nagyon hiányzik Magyarország. Megint nyolc hónapot voltam itt, a mérkőzés után pár nappal valószínűleg egy időre hazamegyek.

ARENA4: 15 győzelemmel és mindössze egy vereséggel benne vagy a Bellator Top10-ben, a súlycsoportodban. Hogy látod a jövődet a szervezetnél? Összejöhet 2021-ben akár egy világbajnoki címmérkőzés?

Borics Ádám: Mindenképpen az a célom, hogy jövőre világbajnoki címmeccset vívjak. A legjobb az lenne, ha a Bellator újra ellátogatna Magyarországra és otthon tudnám megnyerni az övet, Magyarországnak. Ez lenne az álmom, és minden erőmmel azon leszek, hogy el is érjük.