Cerrone szerint pénzügyileg megérné a UFC-nek a McGregor vs Gaethje
2019. december 28. 23:03

Cerrone szerint pénzügyileg megérné a UFC-nek a McGregor vs Gaethje

Jelenleg a UFC történetének egyik leghosszabb meccsnélküli időszakát éljük. Múlt hétvégén rendezte meg a UFC az év utolsó eseményét, a UFC Busant és majdnem egy hónapig nem is lesz új izgalmakkal teli este. Szerencsére azonban az elkövetkezendő esemény a UFC 246, melyen Conor McGregor visszatér az Oktagonba Donald Cerrone ellen. Az a közel egyhónapos várakozás pedig pont elég idő arra, hogy mélyre ássunk a meccset illető minden kérdésben. Egyes pont: mit érne McGregornak egy esetleges győzelem?

Noha a McGregor és Cerrone közti összecsapást a váltósúlyban rendezik meg, Dana White, a UFC elnöke elmondása szerint az ír győzelme Nurmagomedov elleni összecsapást érne neki (amenniyben az orosz is sikeresen veszi a Ferguson elleni meccsét áprilisban). Ez a kijelentés sokakat rosszul érintett. De, ami most minket érdekel, hogy McGregor csúnyán elvérzett Nurmagomedov ellen és a Cerrone elleni esetleges diadala az első lenne az elmúlt három évben – ráadásul más súlycsoportban. Így White kijelentése talán senkit sem zavar úgy, mint Justin Gaethje-t.

 

Gaethje valószínűleg a tenyerét dörzsölgetve várja a Khabib vs. Ferguson meccset, hogy lássa, melyikük lesz érdemes arra, hogy megpróbálja tovább vinni hárommeccses győzelmi sorozatát, melyeket mind első menetes KO-val nyert meg. Ha az egyszerű matematikát nézzük, Gathje-nak lesz egy győztese, de az élet nem ilyen egyszerű. McGregor leendő ellenfele (Aki történetesen Gaethje utolsó ellenfele is) az utóbbit gondolja.

 

Ha a rangsort és a megérdemlést nézzük, akkor biztos [Gaetje a befutó]” – nyilatkozta nemrég Cerrone az MMA Junkie-nak. „Ha az üzleti oldalt és a népszerűséget nézed, akkor hát igen… Két külön játék. A UFC-nek választania kell és ők azt akarják, amivel pénzügyileg jobban járnak. Pontosan ezzé vált ez a játék.”

 

Cerrone igazat beszél. McGregor szupersztárrá válása számos változást hozott a UFC-ben, például, hogy a szervezet a nagy meccseket priorizálja a vitathatatlanul megérdemeltek helyett és 2020-ban egyetlen meccs sem lehet nagyobb, mint a McGregor vs. Nurmagomedov visszavágója. Szerencsére azonban van remény: Khabib azt mondta, hogy őt nem érdekli a visszavágó, amíg McGregor nem áll elő egy komoly győzelmi szériával.

 

Természetesen, mielőtt bármi ilyenről szó lehet, McGregornak először le kell győznie Cerrone-t. Amennyiben ez sikerül neki, mindenki elkezdhet gondolkozni azon, hogy mi lehet az ír következő lépése.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu