Conor McGregor győzelemmel tért vissza!
2020. január 20. 23:32

Conor McGregor győzelemmel tért vissza!

Elég rövidre fogta visszatérő meccset az ír szupersztár. Negyven másodperc és a díszvendégek már indulhattak is haza. Az öröm azonban sokáig tartott és igen hangos is volt. De hogy is lehetett volna másképp? Ők ott voltak és látták visszatérni a királyt, aki még mindig képes egy szempillantás alatt megnyerni egy meccset.

Három évvel utolsó MMA-s győzelmét követően Conor McGregor korosnak tűnt, mint egy jó hordó whiskey, egy meccsen, amit meg kellett nyernie. De sokszor ezek a legnehezebb összecsapások. Az elvárások sok bajnokot a földre küldtek már, a bukástól való félelem pedig csak tovább rontotta a helyzetet. A 2019-es, magának csinált vesszőfutása után, mely egy letartóztatásból, egy zaklatási- és két szexuális zaklatási gyanúból állt, továbbá ehhez jön még, hogy egyetlen meccset sem vívhatott, olyan nyomást tett a korábbi bajnokra, mely alatt a többség összerogyott volna. Mindezek tudatában mégis zen-nyugalommal tette a dolgát a UFC 246 hétvégéjén. Nem szólt be az ellenfélnek, Donald Cerronénak, hanem inkább azt hangoztatta, hogy mennyire tiszteli őt azért, amiket elért. Megköszönte a támogatói hűségét. A megtestesült profizmus volt. Boldognak tűnt.

 

Rég volt, hogy utoljára így láthattuk az írt és ez végigkísérte őt az egész meccsen. Miután egy kreatív sor könyökössel és fejrúgással kiütötte Cerronét, ránézett ellenfelére, majd szimpatikusan átkarolta Cerrone szeretett nagymamáját. Még amikor lehetősége lett volna az egészet ellenzői orra alá dörgölni, akkor sem tette.

 

„Semmit, csönd, a pozitívumokra fókuszálás” – válaszolta McGregor, mikor megkérdezték, hogy mit üzen nekik. „Nagyon hálás vagyok azoknak, akik velem voltak ezekben a megpróbáltató időkben.”

 

Hogy mi? Ki ez az ember?

 

Egy hibátlan viselkedésű, minden szempontból tökéletes hét után azonban jön a neheze. Amikor ismét minden lehetőség adott. Amikor minden lőtávolságban levő, az írrel egy súlycsoportban küzdő harcos ki fogja majd hívni.

 

Már el is kezdődött. Az összecsapás estéjén Jorge Masvidal pontosan azt a Versace köntöst viselte, amiben az ír korábban kérkedett, nyilvánvalóan kihívási szándékkal. A kiütését követő egy órán belül öreg ellenfele, Floyd Mayweather egy visszavágó lehetőségét emlegette. A UFC elnöke, Dana White pedig arról beszélt, hogy a McGregor vs. Nurmagoedov 2 a UFC történetének legnagyobb összecsapása lenne.

 

„A harc világában az emberek könnyen és gyorsan felejtenek és megbocsátanak, ha megpróbálod összeszedni magad és ilyen jó a visszatérős történeted. Szerintem ma este ez Conor McGregor története.” – nyilatkozta White. „Mindig lesznek olyanok, akik nem szeretnek, de szerintem ma sokan visszaszálltak a vonatra és újra szurkolók lettek.”

 

Miután a múlt évet leginkább a szurkolók elhullajtásával töltötte, idén a McGregor Sport and Entertainment visszatért.

 

Ez volt a lehető legjobb bemelegítő meccs, amit a UFC adni tudott. Cerrone népszerű, tehetséges és keménynek tartják, bár legnagyobb meccsein általában szenvedett – 2-7 a győzelmi aránya olyanok ellen, akik valaha UFC bajnokok voltak. De ettől függetlenül az eredmény McGregoron múlott. Még senki sem látott ilyen erőszakos, arcra irányuló könyökösöket, olyanokat, amik orrot törnek. Senki sem győzte még le Cerronét ilyen gyorsan és határozottan. Alulígért és túlteljesített. Milyen frissítő!

 

A hibáit sorra vettük, elkönyveltük, de legalább felismeri azokat ő maga is. Mind személyesen, mind munka terén hagyott hátra embereket. És ez a meccs volt a kezdete, hogy visszaszerezze őket.

 

„Beleteszed a munkát és learatod a babérokat” – mondta McGregor. „Nincs titkos összetevő. Ismerd fel, amit meg kell tenned és kib*szottul tedd meg. Ennyi és sikeres leszel.”

 

Most az a kérdés, hogy szakadásig feszíti-e a húrt, vagy a korlátokon belül marad. Van neki valami, amit megkapott, pedig senkinek sem ígértek meg: második esély. Harmadik talán már nem lesz. Nurmagomedov, vagy Masvidal vagy Gaethje majd utána néz. McGregornak nincs ráhatása arra, hogy állnak hozzá a többiek, de önmagát tudja kontrollálni. Ez olyasvalami, amit a múltban túl sokszor felejtett el és ezért a jövőben küzdenie kell majd.

 

Túl sok ez egyszerre, de legalább úgy látszik, hogy megértette, milyen változtatásokra van szükség. Leállt az edzőtábori alkoholizálással és újrakezdte az edzést. De még messze van, mire visszanyeri régi megbecsülését. Egy nagyon hosszú út áll ég előtte, mely végigjárása komoly elhatározást igényel.

 

Végezetül pedig McGregor teljesen új arcát mutatta meg Las Vegasban: nyugodt, kegyes, alázatos és profi volt. Ezek az erények rég kivesztek a korábbi McGregorból. Talán egy nap úgy kel fel és néz a tükörbe, hogy kitalálja, miként hagyja hátra hírhedtségét.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu