Dana White: Ha Covington legyőzi Lawlert, övé a címmeccs
2019. július 29. 17:14

Dana White: Ha Covington legyőzi Lawlert, övé a címmeccs

Három ember csatájává vált a váltósúly teteje és úgy látszik, hogy Dana White eldöntötte, ki a következő.

A UFC 240-t követő sajtótájékoztatón White azt mondta, hogy Colby Covington megkapja a címmeccset Kamaru Usman ellen, ha szombaton legyőzi Robbie Lawlert a UFC on ESPN 5 fő meccsén.

 

„Covington a következő a sorban és odaért és megkapta a Lawler meccset és megkapja a [címmeccset].” – nyilatkozta White.

 

White és Covington közös problémával küzdöttek, amikor a UFC megfosztotta őt az ideiglenes bajnoki címétől. Covington egy jó ideig próbálta megkaparintani a címmeccset, de végül belement a Lawler elleni összecsapásba.

 

A másik két srác a súlycsoport élén Jorge Mavidal, aki brutálisan ütötte ki Daren Tillt és Ben Askrent is, illetve Leon Edwards, akinek nyolcasra duzzadt a győzelmi szériája Rafael dos Anjos elleni egyhangú döntéssel aratott győzelmét követően.

 

Masvidal és Edwards is jelezték igényüket a címmeccsre.

 

Amennyiben Covington megkapja a címmeccset, azzal jó esélyt teremt egy összecsapásra Masvidal és Edwards között, akik köztudottan nem kedvelik egymást. Edwards úgy hiszi, hogy befejezetlen ügyeik vannak a márciusi backstageben történt veszekedésük után. Azonban azt is megemlítette, hogy csak Kamaru Usman vagy Masvidal ellen hajlandó küzdeni.

 

A Masvidal vs. Edwards meccs ötlete Whitenak is tetszik.

 

„Igen, az egyértelműen egy jó meccs lenne.” – helyeselt White. „A kérdés az, hogy hol kerüljön rá sor és hogy mennyi biztonságiőrt kell mozgósítanunk.”

 

„A váltósúly brutális most – tele van tehetségekkel és hihetetlen összecsapásokkal, képtelenségekkel.”

 

forrás: mmajunkie.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu