Dana White: Nunes a „mindenkori legjobb”
2018. december 31. 14:09

Dana White: Nunes a „mindenkori legjobb”

A közel verhetetlen, Cris Cyborg elleni győzelmével Amanda Nunes sok néző és szakértő szemében az örökös rangsorok élére emelkedett.

Közéjük tartozik a UFC elnöke, Dana White is.

 

Nunes ellentmondást nem tűrően győzte le Cyborgot az egyik szombati fő mérkőzésen az inglewoodi The Forum-ban. A mérkőzés mindösszesen 51 másodpercig tartott, mely Cyborg első veresége volt 13 éves pályafutása során és egybe az első elszenvedett KO-ja is. Nunes pedig a gyűjteményéhez adhatta a pehelysúlyú bajnoki övet is. A ketrecbe még csak harmatsúlyú bajnokként lépett, de kifelé már Conor McGregor és Daniel Cormier elit csoportjához tartozott, ugyanis ő lett a UFC harmadik kétdivíziós bajnoka.

 

135 fontban már volt jó pár domináns, elsőmenetes győzelme olyan sztárok ellen, mint Ronda Rousey és Miesha Tate, illetve kétszer pontozással diadalmaskodott a jelenlegi nagylégsúlyú bajnok, Valentina Shevchenko fölött.

 

Ha ezt mind összegezzük, érthető, hogy miért tartja White minden idők legjobb női harcosának Nunest.

 

„Ő a valaha élt legjobb. Hogyan is tudnád letagadni? Tagadhatatlanul minden idők legjobbja. Ezért volt ez az összecsapás.” – nyilatkozta White a UFC 232 esemény utáni sajtótájékoztatón. „Erre kerestük a választ a meccsel. Ha ránézel az önéletrajzára és hogy kiket győzött le, látszik, hogy ő a legjobb. Vitathatatlan. Meg lehet próbálni belekötni, mondhatsz hülyeségeket, de ő minden idők legjobbja.”

 

Nem csak annyi, hogy Nunes nyert, hanem kiadta Cyborg útját. Csak néhány harcos mert állva küzdeni a brazil támadóspecialista ellen, jó indokkal. Holly Holm, egy másik támadógép kivételével Cyborg legutóbbi 13 ellenfelét (egy NC kivételével) KO-val vagy TKO-val verte.

 

De Nunes az elejétől ment előre és kereste a lehetőséget a találatra, amit a közönség is komolyan díjazott.

 

„Szinte leszakadt a tető, mikor véget ért az összecsapás.” – folytatta White. „Végtelenül izgalmas meccs volt, a tét pedig még egy lapáttal rátett erre. Fogj kettőt a legkeményebb harcos lányok közül, hogy megnézd, ki a jobb.”

 

White folytatta az áradozást, hogy mennyire meglepő meccs volt, bár arra nem számított, hogy ilyen hamar véget ér. Hozzátette azt is, hogy nem tervez a közeljövőben visszavágót, mert Nunes győzelme nagyon meggyőző volt.

 

A UFC 232 után White biztos benne, hogy Nunest semmi sem tarthatja vissza a sztárrá válástól.

 

„Már régóta mondom, hogy ez egy olyan meccs volt, amit meg kellett rendezni. Ennek meg kellett történnie. Egy kihagyhatatlan mérkőzés volt, olyan fajta, amiből örökség válik, amiből kiderül, hogy ki a legjobb. Ma este alkalmunk nyílt erre és hihetetlen volt az összecsapást és Amanda Nunest nézni.” – mondta White.

 

„Azt hiszed ezek után nem lesz sztár Amanda Nunes? Kib*szottul garantálom, hogy de. Megígérem neked. A hely megőrült érte és nem tudom, hogyan tovább. Kedden visszatérünk az irodába és lesz velük egy meeting, ahol kitaláljuk, mi vár rá legközelebb.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu