Dana White megváltoztatná Jones 2009-es meccsének végeredményét
2019. június 27. 20:00

Dana White megváltoztatná Jones 2009-es meccsének végeredményét
A UFC kisnehézsúlyú bajnoka, Jon Jones az egyik legdominánsabb győzelmi mérleget produkálta a kevert harcművészetek történelmében, de van egy sötét folt: 2009-ben diszkvalifikáció miatt vereséget szenvedett Matt Hamill ellen.

Jones mindössze negyedik UFC-s összecsapása volt, de már elismerést szerzett magának, mit a jövő kisnehézsúlyú reménysége. A „The Ultimate Fighter” 10. sorozatában, a fináléban csapott össze Hamillel Las Vegasban és a befejezés határán volt az első menet végéhez közeledve.

 

Ekkor Jones eleresztett egy nagy adag pokoli könyököst, de Steve Mazzagatti megállította az akciót, mert Jones 12-6 irányban használta a könyökét – fentről lefelé többször – ami szabálytalan. Ennek értelmében a bíró diszkvalifikálta őt, mivel Hamill nem tudta folytatni a meccset.

 

Az a diszkvalifikációs vereség az egyetlen, ami elcsúfítja Jones rekordját,de Dana White azt mondta, megpróbálja megváltoztattatni a meccs végeredményét a Nevada Állami Sportolói Bizottsággal.

 

„A srác sosem vesztett el egy meccset sem. Egyetlen veresége van, amit próbálunk megváltoztatni.” - árulta el White az ESPN-nek hétfőn. „Pont abban az időben és helyen történt, amikor a Nevada Állami Sportolói Bizottság a legrosszabb volt.”

 

„Ez volt a leggyengébb bizottság Nevada történetében és a bíró, aki vezette a meccset, nem is kellett volna, hogy ott legyen, erre diszkvalifikálta Jon-t, aminek szintén nem lett vona szabad megtörténnie. Szóval remélhetőleg meg tudjuk változtatni a végeredményt.”

 

White problémái Mazzagattival az évek során mind jól vannak dokumentálva, mivel rendszeresen kritizálta a veterán bírót számos UFC-s döntése miatt.

 

A Nevada Állami Sportolói Bizottság elnöke, Bob Bennett nem nyilatkozott az ügyben.

 

White nem említette, hogy a UFC beszélt-e ténylegesen a bizottsággal, illetve azt sem, hogy lát-e esélyt a diszkvalifikáció megváltoztatására.

 

Még azzal a vereséggel is 24-1 a rekordja, egyetlen NC-vel.

 

„Jon Jones – nem tudsz vele vitatkozni, már tagadni sem tudod – a legnagyobb valaha.” - mondta White a regnáló kisnehézsúlyú bajnokról. „Ő mminden idők legnagyobbja.”

 

„Ha megnézed az Oktagonon kívüli életét és azt, hogy mit tett az Oktagonban, az élég lenyűgöző. Soha senki sem volt jobb, mint Jon Jones. Megállíthatatlan a srác.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu