Daniel Cormier lemondott a bajnoki övéről!
2018. december 29. 15:49

Daniel Cormier lemondott a bajnoki övéről!

Mielőtt a kisnehézsúlyú bajoki övének átadására kényszerítették volna, Cormier úgy döntött, saját akaratából mond le a címéről. Nem kívánja átadni az övet a Jon Jones vs Alexander Gustafsson összecsapás győztesének úgy, hogy ő nem küzdött.

Cormier az ESPN-en írta meg egy közleményben pénteken, hogy inkább feladja az övet, minthogy megfosszák attól, amikor bezárul a ketrecajtó Jones és Gustafsson mögött a UFC 232 vasárnapi összecsapásán.

 

Ma lemondok a UFC kisnehézsúlyú címemről.” – írta Cormier. „Nem fosztanak meg az övemtől, melyet három és fél éven át minden erőmmel védtem. Ha megfosztanak egy címtől az azt sugallja, hogy valami rosszat tettél, de én nem.”

 

A továbbiakban megmagyarázta, hogy „Inkább így lépek távolabb, felemelt fővel, ahogyan mindig is tettem, minthogy a történelemkönyvekben az legyen írva, hogy megfosztottak tőle. Ebben az évben védtem meg a címem. Megkörnyékeztek a nehézsúlyban való küzdelem ötletével, én meg elfogadtam. Háromszor harcoltam 2018-ban. Egyetlen bajnok sem volt aktívabb nálam.”

 

2015-ben szerezte meg az üresen álló kisnehézsúlyú bajnoki övet Anthony Johnson ellen a UFC 187-ön egy harmadik menetes feladással. Cormier a későbbiekben megvédte címét Gustafsson és ismét Johnson ellen, mielőtt rövid időre elvesztette azt 2017-ben, a UFC 214-on Jones ellen. Akkor azonban mivel Jones pozitív doppingtesztet produkált, au összecsapás után eltiltották és a Cormier veresége NC-re módosult, így visszakapta övét. Januárban pedig ismét sikeresen védte meg azt Volkan Oezdemir ellen a UFC 220 estéjén. Ezt követően ő lett a UFC történetének második kétdivíziós bajnoka, amikor kiütötte a nehézsúlyú regnáló bajnokot, Stipe Miocic-ot júliusban. Ezt a címét is sikeresen védte, méghozzá Derrick Lewis ellen a UFC 230 alkalmával, novemberben.

 

Cormier a következő állítással zárta írását: „Én vagyok az év harcosa. A történetem és az örökségem nem fog a címemtől való megfosztásról szólni. Nekik adom.”

 

forrás: sherdog.com

 

Küzdősportban támogatónk a profigth.hu