Dominick Reyes Kobe Bryant mezt viselne a UFC 247-en
2020. január 31. 19:00

Dominick Reyes Kobe Bryant mezt viselne a UFC 247-en

A vasárnapok többnyire pihenéssel telnek Dominick Reyesnél, de a legutóbbi alkalmával sajnos nem így volt.

Mint oly sokan mások a világon, Reyes is arra a hírre ébredt, hogy az NBA legendája, Kobe Bryant és kilenc másik személy elhunyt egy helikopter-balesetben – az áldozatok között volt Bryant lánya, Gianna is – Calabasas hegyei között. Reyes először azt hitte, hogy ez csak valami rossz vicc.

 

„Tudod, milyen furcsán kerülnek ki dolgok az internetre” – mondta Reyes a riportereknek a UFC 247 sajtótájékoztatóján, amikor egyébként Jon Jones ellen küzd majd meg a bajnoki övért. „Úgy éreztem, hogy ez nem lehet igaz.”

 

Miután megerősítették a szívszorító hírt, Reyes – elmondása szerint – a nap hátralevő részét az ágyban töltötte. Felhívta a barátait és a családtagjait, mert beszélnie kellett valakivel.

 

„El sem tudom képzelni, hogy min megy most keresztül [Bryant felesége, Vanessa]; egyszerre vesztette el a lányát és a férjét. Csak imádkozni tudok, ember.”

 

Míg a Világ Bryant-et gyászolja, Reyes úgy hiszi, minden indokkal történik. De sehogy sem találja azt.

 

„Kib*szott sz*r” – sóhajtott Reyes. „Nem tudok mit mondani.”

 

Reyes, elmondta, hogy elolvasta a „Relentless” – című könyvet, de eddig nem árulta el, hogy miért pont azt. Most viszont kiderült a személyes indok.

 

„Leginkább azért olvastam el azt a könyvet, mert nagyrészt Koberól szólt, a mentalitásáról és a kemény munkájáról. Mindenről… ember”

 

Élete legnagyobb összecsapása előtt Reyes szeretne Byrant előtt tisztelegni azzal, hogy az ő mezét viseli a meccshez kötődő eseményeken. Azt gyanítja azonban, hogy a UFC szerződése a Reebok céggel ezt nem fogja megengedni, így a legtöbb, amit tehet az az, hogy szívében és eszében tartja az elhunyt csillagot.

 

Bryant inspirációja nélkül Reyes sosem ért volna el idáig, ahol most tart.

 

„Az egyetlen példakép, akire sportolóként felnéztem” – mesélte. „Sosem néztem fel egyetlen sportolóra sem, csak Kobe Bryantra. Kobe „Senki sem fog benned hinni, csak te önmagad” mentalitását használtam egész életemben. Eljutottam az egyetemre, emiatt vagyok most itt.”

 

A Stony Brook Egyetemen, ahol védekező bekket játszott a Seawolves csapatában, Reyes volt a leghangosabb támogatója Bryantnak, ha felmerült az a kérdés, hogy a Lakers csillaga, vagy a Chicago Bulls legendája, Michael Jordan-e a legnagyobb kosaras valaha.

 

Reyes sosem látta élőben játszani Bryant-et; szegénységben nőtt fel három fivérével együtt a kaliforniai Victorvilleben, így a jegyek földrajzilag és pénzügyileg is elérhetetlenek voltak, főleg Bryant fénykorában. Ennek ellenéra a fiatal sportoló mágnesként tapadt a TV képernyőjére szinte minden meccse alkalmával.

 

„Agresszívan megyek majd” – mondta. „Nagyon agresszívan.”

 

Amikor összecsap majd Jonesszal, az egyik, ha nem a legjobb MMA harcossal, Reyes arra a könyörtelen hajtóerőre gondol majd, ami Byrantet a történelem egyik legünnepeltebb sportolójává tette.

 

„Ez nem a lejátszott meccseiről szólt, hanem az emberről, aki volt. Nagyszerű volt. Kobe az ember. Ilyen egyszerű.”

 

„Egyértelműen, ha megnyerem a meccset, egyértelműen örökre a szívembe zárom és az eszembe vésem őt.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu