Doppingvétség miatt függesztették fel a UFC-s harcost
2019. szeptember 19. 18:00

Doppingvétség miatt függesztették fel a UFC-s harcost

A UFC középsúlyú versenyzője, David Branch 2021-ig pihenni kényszerül, ugyanis doppingvétség miatta az USADA két évre felfüggesztette.

A felfüggesztés hírét az USADA (United States Anti-Doping Agency) jelentette be szerdán.

 

„Branch, 37, vizeletmintája pozitív lett ipamorelinre, mely mintát versenyen kívül, 2019 május 24-én szolgáltatott be. Az ipamorelin a peptidhormonok, novekedési faktorok, kapcsolódó anyagok és mimetikek osztályába tartozik és örökös tiltólisán van a UFC Anti-Doping Irányelvei alapján, mely a World Anti-Doping Agency Tiltólistája alapján készült.” – írta az USADA hivatalos közleményében.

 

„Az ipamorelin az agyat stimulálja, hogy az növekedési hormonokat bocsásson ki. Az anyagot sportolók használják teljesítményfokozásra. A tiltott peptidek használata sportolók és fogyasztók által teljesítmény vagy fizikai növekedési célokra (a sérülésből való felépülést is beleértve) komoly egészségügyi kockázatot jelent és ezek a peptidek nincsenek emberi fogyasztásra vagy felhasználásra engedélyezve a Food and Drug Administration által.”

 

Az ipamorelin többször is felbukkant a közelmúltban más sportágakban is, ahol szintén felfüggesztéssel sújtották a felhasználókat. Augusztusban a Brooklyn Nets támadója, Wilson Chandler kapott 25 meccses felfüggesztést miatta. A korábbi Washington Wizards csillag, Jodie Meeks is ugyanezt a büntetést kapta kihágásáért.

 

A Branchra kiszabott büntetés július 26-tól datálódik. Ez azt jelenti, hogy a korábbi World Series of Fighting Champion bajnoka 2021 július 26-ig nem versenyezhet a UFC-ben.

 

Branch éppen 40. születésnapja előtt kaphatja meg leghamarabb az engedélyt, hogy az OKtagonba léphessen.

 

Mióta 2017-ben visszatért a UFC-be, Branch 2-3-mas győzelmi aránnyal rendelkezik, melyhez hozzájárult, hogy legyőzte Thiago Santost, illetve sorozatban kétszer szenvedett TKO-s vereséget Jared Cannonier ellen, valamint Jack Hermansson is feladásra kényszerítette őt.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu