Dos Santos: Kiütöm Ngannout, bajnok leszek és kihívom Deontay Wildert
2019. június 28. 17:40

Dos Santos: Kiütöm Ngannout, bajnok leszek és kihívom Deontay Wildert

Aki azt hitte, hogy Junior dos Santos a visszavonulás közelében van, tévedett. Célja, hogy a küzdősportok legendás alakja váljon belőle.

A korábbi UFC nehézsúlyú bajnok nem csak azt tervezi, hogy kiüti a kameruni nagyágyút, Francis Ngannout a UFC on ESPN 3 estéjén, hanem azt is, hogy visszaszerzi a bajnoki övet és kihívja a kiütés-művész Deontay Wildert egy bokszmeccsre.

 

Dos Santos a hétévgi összecsapása előtti, MMA Fighting-nak adott interjújában körvonalazta terveit.

 

„Úgy gondolok, ügyesebb vagyok nála. Jobban bokszolok. Tudom, hogy beszélt is egy esetleges bokszmeccsről.” – mondta dos Santos. „Ez egy jó lehetőség lehet neki, hogy ökölvívó meccse legyen, mert én nem hagyom ott vele az állásban való küzdelmet. Készen állok, hogy felálljak és odaverjek neki. Remélem, hogy ő is készen áll. Mert biztos vagyok benne, hogy a szurkolók imádni fogják. Bárkit ki tudok ütni a súlycsoportban és Ngannou lesz a következő. Ahhoz is elég a boksztudásom, hogy ökölvívó bajnokokat győzzek le. Mindent megteszek majd, hogy nyerjek és haladjak a címmérkőzés felé.”

 

„Anno, amikor 2012-ben bajnok voltam, kihívtam Vlagyimir Klicskót, aki akkor bajnok volt és azt mondtam, hogy legyőzném Klicskót egy bokszmeccsen, de természetesen nem vagyok akkora promóter, mint Conor McGregor, akinek ez összejött Mayweather ellen. Klicsko válaszolt is nekem, hogy bárhol, bármikor, valami ilyesmi. De aztán elvesztettem az övemet, kikaptam Velazqueztől és elvesztettem az övemet és úgy nem volt értelme tovább promótálni a meccset.”

 

„Most a legfőbb célom, hogy visszatérjek, megküzdjek a UFC bajnoki címért, visszavegyem az övet és elkezdjem megszervezni az összecsapást az egyik ökölvívó bajnok ellen. Azt hiszem, van is egy ötletem, hogy ki lenne ő. Deontay Wilder lenne, mert minden, amit látok róla, hogy nagyszerű bajnok, mindenkit kiüt és nem fut el egy jó meccs elől.” – magyarázta dos Santos. „Minden meccset elfogad. Vannak, akik válogatnak, de ő nem olyan srác. Mindenkivel megküzd. Szóval úgy gondolom, hogyha jó meccsünk van és érdekessé tudjuk tenni az emberek száméra, akkor van rá esély, hogy összehozzuk.”

 

„Régóta figyelem őt. Tulajdonképen csodálom. Kicsit máshogy bokszol, de szerintem ez egy tökéletes meccs lenne számomra. Sok sok lyukat látok a játékában. El tudod azt képzelni, hogy nem kell földrevitelek, rúgások és jiu-jitsu miatt aggódnom, csak a boksz van? Az lenne számomra a Paradicsom.”

 

Wilder, aki összecsapot Tyson Furyval a Barclays Centerben a Ficht of the Night klasszikusán, legutóbb az első menetben győzött KO-val Dominic Breazeale ellen, megtartva ezzel a WBC nehézsúlyú bajnoki övét.

 

A 35 éves dos Santos szombat este küzd majd meg Ngannouval a UFC on ESPN 3 fő eseményén, a minneapolis-i Target Centerben.

 

forrás: bloodyelbow.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu