Gustafsson csapata Jones doppingügyéről
2019. január 26. 21:30

Gustafsson csapata Jones doppingügyéről

A Team Gustafsson elégedetlen Jon Jones legutóbbi, UFC 232-s doppingteszt eredményeivel.

Ahogyan azt korábbi cikkükben írtuk, Jones pozitív eredményt produkált orális Turinabolra, a december 28-án gyűjtött mintájában a VADA tesztjén. A VADA eredménye alapján Jones szervezetében 33 pikogrammnyi tiltott szert találtak, ami megegyezik azzal, mely miatt 2018 augusztusától a meccs napjáig rendszeresen vettek tőle mintákat és ami miatt a UFC 232 áthelyezésre került Nevadából Kaliforniába.

 

A Kalifornia Állami Sportolói Bizottság úgy döntött, hogy nem bünteti meg Jonest a december 28-i doppingtesztje miatt, mely egybehangzik a UFC és az USADA logikájával, miszerint az anyag hosszú felszívódási ideje miatt fel-fel bukkan a szervezetéven és szerintük a 2017-es eltiltásából visszamaradt anyagot találják meg újra meg újra.

 

Jones a harmadik menetben TKO-val győzte le Gustafssont a UFC 232 estéjén és ezzel visszaszerezte kisnehézsúlyú bajnoki címét. A december 29-i UFC és USADA által hitelesített doppingtsztet sikeresen vette.

 

Jonesnek január 29-én lesz meghallgatása a Nevadai Sportolói Bizottság előtt. Amennyiben minden rendben megy, Jonesnek március 2-án lesz az első címvédési lehetősége Anthony Smith ellen a UFC 235-on.

 

Csütörtökön Gustafsson csapata közzétette hivatalos álláspontját, melyben kifejezik elégedetlenségüket Jones doppingügyének kezelésével kapcsolatban. Gustafsson menedzsere, Nima Safapour azt írta, hogy Jones „gyakorlatilag felmentést kapott egy szigorú kötelezettségi kihágás alól” és a teljes helyzetet „hihetetlen zűrzavarnak” titulálta.

 

A teljes közlemény:

 

„A következetlen és összefüggéstelen eredmények, melyek ismétlődően előfordulnak Jon Jones-szal, minimum arra kell, hogy kényszerítse a szervezetünket, hogy jobb, mélyebb és még pártatlanabb tárgyalásokat kellene folytatnia Jones védelmének legitimációját illetően. Jon nyilvánosan magasztalta magát, amikor néhány eredménye negatív lett. Azonban, amikor pozitív tesztje lett, csöndben maradt. Nem lehet ezt így, hogy mindig kedvére választ az eredmények közül és figyelmen kívül hagyjuk az érdekeinkkel ellentétes eredményeket.

 

Jones gyakorlatilag felmentést kapott egy szigorú kötelezettségi kihágás alól. A tudomány álláspontja bizonytalan. Sőt, a tudomány változik. Így a tudomány, amiben ma bízunk, különbözik attól, amiben pár éve bíztunk. Elképzelhető, hogy a későbbiekben tovább változik. Jones most készít egy percedenst, mely felülkerekedik a személyes érdekein és más harcosok is kihasználhatják majd egy olyan kérdésben, mely megosztja a szakértőket. Ez egy hihetetlen zűrzavar.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu