Holm: Cyborgnak jár a visszavágó, de…
2019. január 16. 16:19

Holm: Cyborgnak jár a visszavágó, de…

Holly Holm bár nagyon az Aspen Ladd elleni UFC 235-os összecsapására fókuszál, beismerte, hogy érdekelné egy meccs a kettős bajnok Amanda Nunes ellen.

Holm (12-4 MMA, 5-4 UFC), a korábbi UFC női harmatsúlyú bajnok Ladd (7-0 MMA, 2-0 UFC) ellen lép legközelebb az Oktagonba a UFC 235 estéjén, márciusban. Ez lesz a visszatérése a pehelysúlyú kitérője után, de mivel mindkettőt Nunes uralja, kissé megváltozott a kép.

 

Ha Holm mindössze egyetlen elvéhez ragaszkodna egész pályafutása során, az az lenne, hogy nem néz távolabbra a következő összecsapásánál. Ez most sincs másként.

 

„Erre az összecsapásra fókuszálok, mert nem akarok beleszaladni egy vereségbe amiatt, hogy túlságosan elfoglalt a jövőm.” – nyilatkozta Holm az MMAjunkie-nak. „Sosem vagyok elígérkezve más napra vagy meccsre, szóval abból kell kihoznom a legtöbbet, ami előttem áll. Megküzdök Aspen Ladd-el, aztán meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő. Mindig vannak rövid és hosszú távú célok. Igen, szeretnék összecsapni Nunes-szel. Ez egy olyan dolog, ami megtörténhet. De most 100%-ig lefoglal az Aspen Ladd meccs.”

 

A UFC 235-ra március 2-án, a Las vegasi T-Mobile Arenaban kerül majd sor. A főkártya eseményeit pay-per-view rendszerben az ESPN és a UFC Fight Pass sugározza majd.

 

Miután Nunes kiütötte Cris Cyborgot a UFC 232-n decemberben és két súlycsoport bajnoka lett két lehetséges folytatási lehetőség merült fel. Először is egy visszavágó Cyborg ellen, akinek 13 éve tartó veretlenségi sorozatát szakította meg az az 51 másodperces vereség. A másik opció pedig egy Holm elleni ütközet.

 

Domináns fellépései során Nunes minden nagy nevet legyőzött – sőt, Valentina Shevchenot kétszer is – kivéve Holmot.

 

Holm felismerte, hogy Cyborg nagy szerepet játszott abban, hogy ő is lehetőséget kaphasson Nunes ellen, de nem vitatja a visszavágó jogosságát.

 

„Megérdemel-e egy visszavágót egy olyan valaki, aki olyan sokáig domináns helyzetben volt és kiütötték? Igen, egyértelműen jár nekik a visszavágó.” – nyilatkozta Holm. „Ez a dolgok rendje. Szerintem megérdemel egy lehetőséget a revansra. Nem hiszem, hogy győzködni kéne, hogy belemenjen. Egy kiütés utáni visszavágó igényének a harcostól kell jönnie. Ha Cyborg azt mondj, hogy visszavágót akar, azt Amandanak tiszteletben kell tartania.”

Holm nem vesz részt a Nunesért folytatott versenyfutásban, amíg a UFC 235 nem alakul a kedve szerint. A korábbi ökölvívó és UFC bajnok veretlen ellenféllel néz szembe és tudja, hogy veszélyes ütközet lesz.

 

„Fiatal és veretlen és meg van az ok arra, amiért nem talált legyőzőre: nagyon kemény és hisz magában.” – mondta Ladd-ről Holm. „Belépett a UFC-be, küzdött néhányat, mint fiatal harcos és nagyon jól kezelte a nyomást. Nem töri meg őt. Jön egyre feljebb. Ez nem olyan, hogy senkikkel küzdött volna. De ellenem még nem harcolt. Ez az összecsapás más lesz számára, mit az eddigiek, de tudatában vagyok az erősségeinek és annak is, hogy komoly ellenfél lesz, így egyáltalán nem nézem le őt.”

forrás: mmajunkie.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu