Joe Rogan „garantálja” a Nurmagomedov vs. Mayweather sikerét
2019. január 28. 20:56

Joe Rogan „garantálja” a Nurmagomedov vs. Mayweather sikerét

Egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy mit hoz Nurmagomedov jövője, ki ellen láthatjuk őt ismét küzdeni.

A UFC 229-on okozott csetepaté miatt Khabib Nurmagomedovot és Conor McGregort időszakosan eltiltotta a Nevadai Sportolói Bizottság (NAC), amíg kinyomozzák az ügyet. A héten a NAC meghallgatást tart, ahol mindkét sportoló megjelenik majd és azután mindketten ismét jogosultak lesznek a küzdelemre. McGregornak következő küzdelme valószínűleg Donald Cerrone ellen lesz majd, de Nurmagomedov – nyilvánosan legalábbis – még mérlegeli a lehetőségeit. A legkézenfekvőbb megoldás egy Tony Ferguson elleni összecsapás lenne, de a legjövedelmezőbb egy indulatokat felkorbácsoló, az MMA szurkolókat megosztó bokszmeccs lenne Floyd Mayweather ellen.

 

Khabib eljátszott már a Mayweather elleni meccs gondolatával McGregor elleni győzelme után, sőt azt is mondta, hogy elképzelhető, hogy már csak 3 meccse maradt visszavonulása előtt és abból szeretné, ha egy Mayweather ellen lenne. Azonban sokan úgy látják, hogy ez nem lenne jó ötlet; közéjük tartozik Joe Rogan, a UFC kommentátora is.

 

Ez egyik legfrissebb beszélgetése során Rogan Eddie Bravoval és Brandan Schaubbal vitatta meg a lehetséges szuperharcot és elárulta, hogy ő szívesebben venné, ha Khabib megmaradna az MMA-nál.

 

„Szerintem szörnyű lépés lenne megküzdenie Floyddal.” – mondta Rogan. „Floyd korunk, vagy minden idők legjobb ökölvívója. Veretlen.”

 

Bár Nurmagomedov főleg a földharcban jeleskedik, ő és a csapata is magabiztos abban, hogy le tudja győzni Mayweathert a ringben, részben a McGergor elleni sikeres állásban való küzdelme után. Khabib a második menetben földre kényszerítette McGregort egy jobbossal és figyelembe véve McGregor sikereit Mayweather ellen a szorítóban, Khabib csapata úgy érzi, előnyös helyzetben vannak, pláne, hogy Floyd már nem lesz fiatalabb.

 

Természetesen az, hogy győzne-e Khabib, az másodlagos a szuperharc valódi lényegét tekintve és Rogan úgy gondolja, hogy Khabib kikapna Mayweathertől, de a könnyűsúlyú bajnok nem maradna kompenzáció nélkül.

 

„Szerintem, ha most próbálna meg összecsapni Floyd Khabibbal, ha két hónapon belül összejönne, garantálom, hogy legalább egy millió pay-per-view néző lenne.” – tette hozzá Rogan.

 

A UFC-nek mindössze 15 alkalommal sikerült 1 milliónál több PPV megtekintést értékesíteni (16-ot, ha beleszámítjuk McGregor és Mayweather összecsapását is), úgyhogy ha Rogannek igaza van, a Mayweather vs. Khabib az egyik legjövedelmezőbb döntés lenne, amit a UFC most csinálhatna. Ha Khabib nyer, ő lesz a sportág legnagyobbja, ha veszít, akkor pedig nem csorbítja nagyon a hírnevét. Talán még fontosabb, hogy az összecsapás időt adna McGregornak, hogy összeszedje magát a vereség után és megegyezzenek egy esetleges visszavágóról, az a forgatókönyv nagyon megérné a UFC-nek.

 

Most annyi kell a UFC-nek, hogy Khabib megkapja az engedélyt a NAC-tól, hogy újra küzdhessen.


forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu