Jonest és Cormiert megbüntették az augusztusi csetepaté miatt
2014. október 01. 13:37

Jonest és Cormiert megbüntették az augusztusi csetepaté miatt

A Nevada Állami Atléktikai Bizottság 50.000 dollárra büntette a félnehézsúlyú bajnok Jon Jonest és 9.000 dollárra az elsőszámú kihívót  Daniel Cormiert amiért az MGM Grandban a UFC sajtótájékoztatón összeverekedtek.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!


A büntetésen felül Jonesnak négy nap közmunkát is el kell végeznie Las Vegasban, Cormiernek pedig  két napot kell ledolgoznia szülővárosában San Jose-ban. A Jones vs. Cormier eredetileg csütörtökre a UFC 178-ra  volt bejelentve, de a küzdelmet áttették A UFC 182-re január 3.ára, mivel Jones edzés közben sérülést szenvedett.

A meghallgatásokon Jones és Cormier is saját magukat képviselték. Mindkét harcos sajnálatát és megbánását fejezték ki a verekedés miatt.

,,Őszintén bocsánatot szeretnék kérni az MGM-től, a főnökeimtől a UFC-nél, rajongóimtól, Minden Muay Thai harcostól akiket én is képviselek." Mondta Jones a meghallgatáson. ,,Ezzel a balhéval őket is rossz színben tüntettem fel."

Jones elmagyarázta, hogy nagy feszültség volt a két harcos között mielőtt szembe néztek egymással.

,,Egy küzdelem előtt nagyon jelentős felkészülés megy végbe fejben. Ha két ilyen szintű harcos egy ilyen helyzetben találja magát és szembe kerül, muszáj reagálni, mert ha nem, akkor másik pszichés fölénybe kerül."

Cormier kifejtette a hosszú ideje tartó feszültséget a két harcos között. A rivalizálás évekkel ezelőtt kezdődött és azóta csak egyre erősödött.

A találkozás az MGM-ben történt a helyszín ahol az évek alatt felgyülemlett érzelmek kitörtek. Mondta Cormier.

,,Amikor Jon kikezdett velem, úgy éreztem meg kell védenem magamat. Amikor úgy érzem valaki piszkál, vagy meg akar félemlíteni akkor meg kell védenem magamat." Mondta Cormier.

Jones is kifejezte sajnálatát, kijelentve hogy az utcai verekedések soha nem igazolhatják magukat. Azt is elárulta, hogy a verekedés következtében elvesztette a Nike-val való szerződését, továbbá egy másik potenciális szerződés is elveszett az incidens következtében.


R.D.