Jorge Masvidal látványosan örül Covington távozásának
2020. május 28. 21:58

Jorge Masvidal látványosan örül Covington távozásának

A mosoly Jorge Masvidal arcán mindent elárult.

A UFC „BMF” bajnoka nem hullajtott könnyeket az American Top Teamet elhagyó Colby Covington távozása miatt, sőt egészen konkrétan „rákos megbetegedésnek” nevezte, aki „indiai játéktermekben fog küzdeni az életéért”.

 

„Végül már nem érezte magát itt biztonságban” – nyilatkozta Masvidal az ESPN-nek. „Képzelem miért.”

 

Masvidal egy volt a számos harcos közül az ATT-ben, aki ököllel rendezte volna a dolgokat Covington beszólogatásait követően. A Covington-ellenes hangulat tetőfokán az edzőterem vezetője, Dan Lambert különleges intézkedéseket hozott annak érdekében, nehogy fizikai konfrontációban csúcsosodjon ki a beszólogatás.

 

Lambert megtiltotta a „trash tal”-ot minden csapattagnak, akinek nem volt lefoglalt mérkőzése. Covington szerdai interjúja szerint ez volt a vég kezdete.

 

Ha van olyan, amiben egyetért Masvidal és Covington az az, hogy utóbbi elhagyja az ATT-t.

 

„Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy ez egy templom nekem” – folytatta Masvidal. „Valamilyen formában vallásos élmény itt lennem, itt lennem gyerekkorom óta, tudod? A jó napjaim, a rossz napjaim, a születésnapjaim, minden nap, amit ebben az edzőteremben töltöttem, eszközeimet élesítve.”

 

„Igazán szeretem ezt a helyet, nem látom szívesen az ellenségeskedést, akkor sem, ha egy szót sem szólt rólam, milyen csapattárs vagy férfi – nem férfi, de – a sportunkban aki nőket inzultálhat? Sértegette Joannat [Jedrzejczyk]. Sértegette Amandat [Nunes]. Sértegette Dustint [Poirier]. Ezek az emberek nem a te súlycsoportodban vannak.”

 

„Mi dolgod van neked egy nővel? Egy 115 fontos nővel, vagy egy 135 fontos nővel? Versenyezni akarsz velük? Több pay-per-view eladásod lesz, mert Amandaról és Joannaról beszélsz? Válaszold ezt meg nekem. Ez fog történni? Azt mondják majd az emberek, hogy beszólogat a lányoknak, pay-per-viewet fogok venni? Ez csak rossz példát mutat a csapatunkról és a sportunkról.”

 

Covington távozásának kezdetén Masvidal, akit még mindig nem foglaltak le a UFC 251-re tervezett címmeccsre azt mondta, hogy minden emléket kitöröltek az edzőteremben a váltósúlyról.

 

Masvidal szerint Covington karrierje továbbra is leszállóágban lesz a világszínvonalú edzőtermi lehetőségek nélkül.

 

„A következő meccsén kiütik és indiai játéktermekben végzi majd, ahol az életéért fog küzdeni. Egész biztos vagyok benne, hogy vége van. Az élet lenyomja. Nem hiszem, hogy nyerne valaha – magas szinten nem. Talán akkor, ha kap egy kezdő srácot. Ha top harcossal küzd, nem fogja bírni.”

 

„Törékeny srác. Nem olyan fiú, aki mentálisan erős. Emlékszem, hogy folyton a kanapémon sírt. Amikor először törte el a kezét, nyolc, kilenc hónapig a kanapémon lakott. Nem volt munkája, nem tudott küzdeni, el volt törve a keze és kétszer vagy háromszor gondolt a feladásra. Szóval mentálisan gyenge. Az álláról is hasonlókat hallottam. Meglepne, ha visszajönne harcolni. Velem küzdene? Nem is edzett sehol. Csak a szája nagy.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu