Khabib menedzsere komoly neveket fontolgat
2018. december 27. 21:11

Khabib menedzsere komoly neveket fontolgat

A UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov komoly csekkel távozhat következő összecsapásáról, így biztosítva pénzügyei jövőjét. Vagy, mehet akár biztosra is kis nevek ellen.

A menedzsere, Ali Abdelaziz az előbbit preferálná.

 

Abdelaziz az MMAjunkie-nek elárulta, hogy Nurmagomedové (27-0 MMA, 11-0 UFC) a döntés, hogy mi lesz a következő lépés. Annak ellenére, hogy találkoznak az ex ideiglenes bajnok Tony Fergusonnal, szóba jöhet egy visszavágó McGregor ellen, vagy egy látványos ütközet Mayweatherrel, a végső döntést valószínűleg a nevek mellé csatolt számok segítik majd elő leginkább.

 

„Nekem a tanácsadójaként, vagy testvéreként, vagy menedzsereként, meg kell, hogy mondjam neki, mi a helyes döntés.” – mondta Abdelaziz. „Az apjának is meg kell mondania, mi a jó döntés. Választhatja azt a meccset, ami a legtöbbet hozza a konyhára. Már most 27-0, illetve 12-0 a UFC-ben. AZ MMA történetének egyik legkomolyabb szériája ez. Senki nem büszkélkedhet ilyennel.”

 

Nurmagomedov karrierjének legjobb fizetésnapját a korábbi kétdivíziós bajnok, McGregor elleni mérkőzés után ünnepelhette. Ami azonban nem lett makulátlan, ugyanis a Nevada Állami Sportolói Bizottság feltartotta a pénz felének kifizetését az okozott csetepaté miatt. Most a UFC addig nem foglalja le a következő meccsét, amíg nem tisztázódik minden az estével kapcsolatban.

 

Dana White mindent elkövet, hogy ne legyen megint olyan hosszú ideig parkolópályán a könnyűsúlyú öv, mit McGregor esetében. A UFC elnöke azt szeretné, ha Ferguson ellen lenne Khabib következő címvédési lehetősége. Abdelaziz szerint azonban nem ez a legvonzóbb opció. A menedzser azt mondta, hogy az ő dolga a legvastagabb pénzköteg megkeresése és Fergusonéknak erre nincs sok esélye.

 

Egy esetleges Mayweather elleni meccs olyan meghatározó kifizetést eredményezhetne, amit McGregor kapott a ringbeszállása után. A kérdés csak az, hogy White engedne-e még egy „Pénz meccset”.

 

Abdelaziz még kampányolt is kicsit a lehetőség mellett:

„Nem elég tökös a fiú. Nem akkora férfi, hogy MMA-ban csapjanak össze. Boksz… az egy félsport. Az MMA teljes sport valódi srácoknak. Floyd nem igazi harcos; ő sportoló. Khabib harcos.”

 

Abdelaziznak a talán legvalószínűbb, Ferguson elleni összecsapásról is van véleménye, ami nem túl kedves.

 

„Tony Ferguson hihetetlen harcos, de el kell, hogy mondjam, hogy az egyik legkönnyebb meccs lenne Khabib számára. Lassú. Khabib legyőzi. Legyőzné, talán még durvábban, mint McGregort. Megrendezzük az összecsapást de, hogy mikor, azt nem tudom.”

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu