Megvan McGregor büntetése
2019. január 30. 14:51

Megvan McGregor büntetése

Conor McGregor legközelebb április 6-án léphet majd az Oktagonba, mivel kedden a NAC 6 hónapra felfüggesztette az ír harcost a UFC 229 utáni verekedés miatt.

Kedden a Nemzeti Sportolói Bizottság öttagú különítményének szavazata alapján McGregort 50.000$ kifizetésére, valamint hat hónap kényszerpihenő letöltésére ítélték, melynek kezdetét visszadatálták a UFC 229 estéjére, így ő leghamarabb április 6-án küzdhet újra.

 

Miután Khabib Nurmagomedov a negyedik menetben legyőzte McGregort a T-Mobile Arenában, az orosz harcos kimászott a tertecből és megpróbálta megtámadnia McGregor egyik emberét, Dillon Danist. McGregor is megpróbálta elhagyni az Oktagont, mielőtt Nurmagomedov emberei beszabadultak volna. Mivel ez nem sikerült neki, a biztonsági szolgálat odaérkezéséig elcsattant pár pofon az ír harcos és Nurmagomedov csapattagjai között.

 

Az elnök, Anthony Marnell III kiemelte, hogy McGregor magát védte, de ha az ír nem csak Nurmagomdov embereivel foglalkozott volna, az ügy nem került volna a NAC elé.

 

Bár McGregor összecsapás előtti beszéde nem volt része a keddi meghallgatásnak, a NAC vezérigazgatója, Bob Bennett kihangsúlyozta, hogy a bizottságnak felügyelnie kell a harcosok beszédeit is, ugyanis néhány meccs előtti beszólogatás „elfogadhatatlan”.

 

„Eljutottak arra a pontra a fegyvertelen harcosok, ami már teljes mértékben elfogadhatatlan. Nincs még egy ilyen sportoló, amennyire én ezt tudom, aki úgy beszélne a sajtótájékoztatókon, ahogyan azt McGergor Úr tette. Mindemellett erre még nem volt precedens, de azt gondolom ez egy olyan dolog, amire a jövőben figyelnünk kell.” – mondta Bennett a keddi meghallgatáson.

 

„[McGregor] Radio City Music Hallban tartott sajtótájékoztatója egyértelműen a New Yorki Sportolói Bizottság hatáskörébe tartozott. Amelyiket itt tartotta… a nyelvezete sokkal tűrhetőbb volt. Nem látok rá indokot, hogy ezt is bevegyük a bűntettei közé, de egyértelműen azt gondolom, hogy aktív szerepet kell vállalnunk ilyen téren is és felelősségre vonhatóvá kell tennünk a sportolókat a szavaikért.”

 

Ahogyan azt már írtuk, sem Nurmagomedov, sem McGregor nem volt jelen a keddi meghallgatáson.

 

Forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu