Nem sikerült túl jól Max Rohskopf bemutatkozása a hétvégén.
2020. június 23. 14:18

Nem sikerült túl jól Max Rohskopf bemutatkozása a hétvégén.
"Feladom!
"Hagyd abba, te vagy a bajnok!
Feladom!"
Lássuk be, egy egészen speciális mentális állapot kell ahhoz, hogy az ember önszántából belépjen egy ketrecbe, és minimális védőfelszerelésben, minimális szabályrendszer szerint összeverekedjen egy, hasonlóan speciális mentális állapottal bíró ellenféllel. (Hívjuk inkább bajtársnak).

Sokféle ember létezik. Vannak tehetségesebbek, vannak kevésbé tehetségesek. A jó hír az, hogy kellő energiabefektetéssel igazából bárki eljuthat arra a szintre, hogy túléljen, vagy akár domináljon egy ilyen, szinte életre-halálra folyó küzdelmet.

Egyetlen dolog van, ami kevésbé fejleszthető gyakorlással, ismétléssel, kitartással, akarattal.
Ez pedig a mentális állapotunk, vagy ebben az esetben a "harcos" szellemiség. Ez az "X-faktor" az, ami megkülönbözteti a bajnokokat azoktól, akik végül nem lesznek bajnokok, és ez az a tartomány, ami igazából vagy megvan, vagy nincs meg egy emberben.
Ha vetünk egy pillantást Mike Tyson-ra, vagy Kimbo Slice-ra, rögtön érthetővé válik, hogy miről is van szó. 

Mindezek fényében elmondható, hogy a 25 éves Max Rohskopf bemutatkozása Austin Hubbard ellen a hétvégén nem sikerült túl fényesre.
Rohskopf a második menet után a sarokban, egyértelműen a meccs feladását kéri edzőjétől, aki csak azt hajtogatja, hogy

"Menni fog, te vagy a bajnok!".


Roshkopf edzője végül engedett bunyósa kérésének, aki már-már könyörgött neki azért, hogy adják fel a mérkőzést, így Hubbard TKO-val győzőtt. 


Fotó: Twitter

Dana White a UFC főnöke sajtónyilatkozatában védelmébe vette Rohskopf-ot, elmondta, hogy 

"Amit ezek a kölykök itt csinálnak, az egy teljesen más szint. Akik kritizálnak, még nem voltak soha bunyó közelében"

Azt is hozzáteszi, hogy annak idején ő is úgy gondolta, hogy profi bunyós lesz. Aztán rájött, hogy nem neki való. És amikor erre rájön az ember, fel kell állni, és valami másba fogni."Ha ez a srác (Rohskopf) úgy érezte, hogy fel kell adnia a meccset, akkor hogy jön ahhoz bárki, hogy kritizálja érte?"

Természetesen 100%-ban egyetértünk White-tal, bárki, aki belép az oktogonba, maximális tiszteletet érdemel!