Nurmagomedov Fergusonnak: „Csak a te hibád”
2019. február 25. 11:08

Nurmagomedov Fergusonnak: „Csak a te hibád”

A UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov nem érti, miért szomorú Tony Ferguson.

Nurmagomedov az Instagram oldalán egy hosszadalmas üzenetet hagyott az elégedetlen Fergusonnak, akit a UFC kihagyott, amikor összehozták a könnyűsúlyú ideiglenes bajnoki címért folyó küzdelmet a pehelysúlyú Max Holloway és Dustin Poirier között a UFC 236-ra, április 13-ra, Atlantába.

 

„Megvolt az esélyed és te nem éltél vele, ez csak a te hibád Tony.” – írta Nurmagomedov. „Tudod, hogy el vagyok tiltva és nem küzdhetek, de az nem fair, hogy megfosztanak a címemtől, amikor 9 hónap alatt háromszor küzdöttem. Megnyertem és megvédtem az övemet. Mint harcos, megérdemled a címmeccset, jó harcos és ellenfél vagy, de most küzdened kell, vagy megvárhatod, hogy lejárjon a felfüggesztésem és megküzdjünk (de ezt a UFC nem akarja). Nem értem a támadásaidat, ha elesel, fel kell állnod, ne panaszkodj.”

 

Ez az üzenet csak a legújabb fejezete a két 155 fontos rivális véget nem érő történetének.

 

A két harcos a The Ultimate Fighter 22 döntőjben csapott volna össze még 2015-ben, de azt akkor Nurmagomedov törött bordája meghiúsította. Az ütközetet emiatt elhalasztották 2016 áprilisára a UFC on FOX 19-re. Ekkor azonban Ferguson esett ki sérült tüdeje miatt.

 

A két harcos ismét megegyezett egy indőpontban, mely 2017 márciusában, a UFC 209-en lett volna, de ahogyan az már szokássá vált, nem csaphattak össze, mert Nurmagomedov a súlyvesztés miatt kórházba került.

 

Ferguson néhány nappal utolsó összecsapás-kísérletük előtt térdsérülést szenvedett, így a UFC-nek meg kellett őt fosztania az ideiglenes bajnoki címétől. Nurmagomedov később felülhetett a súlycsoport megüresedett trónjára, mikor legyőzte Al Iaquintanat, majd megvédte címét Conor McGregor ellen. Ferguson aznap legyőzte Anthony Pettist, mellyel már 11 meccsesre növelte győzelmi szériáját és valószínűleg ezzel bebiztosította magának az ötödik esélyt Nurmagomedov ellen.

 

De az orosz felfüggesztése miatt a UFC úgy döntött, hogy ideiglenes bajnokot neveznek ki. Nurmagomedov legkorábban áprilisig van eltiltva.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu