Nurmagomedov: „Sosem ér véget” a rivalizálás McGregorral
2019. augusztus 30. 17:42

Nurmagomedov: „Sosem ér véget” a rivalizálás McGregorral

Múlt héten Conor McGregor leült beszélgetni az ESPN-nel, ahol többek között arról is beszélt, hogy visszatérésekor visszavágna Khabib Nurmagomedovnak. Ez folytatása volt annak, amit egész nyáron hejtogatott, hogy Nurmagomedov elleni rivalizálása még nem ért véget. Nos ebben egyet értenek Khabibbal, bár ő úgy látja, hogy a ketrecben nem lesz folytatás.

Nurmagomedov a közelgő, Dustin Poirier elleni címmeccs előtt beszélt az ESPN-nel, az orosz is megemlítette, hogy bár domináns győzelmet aratott McGregor fölött, sosem lesz vége kettőjük csatározásának.

 

„Attól még, hogy a meccsnek már vége, nem jelenti minden más végét is.” – nyilatkozta Nurmagomedov. „Nem elég csak szétverni az embereket. Csak az ő szétveréséről beszélek? Az kevés. Szét kell verni az egész csapatát. Erre gondolok a meccs előtt. Ezt mondom a csapatomnak.  „Hé, ma este háborúba megyünk. Ez nem a harcról szól.””

 

„Sosem lesz vége. Soha. Még akkor is 100%, hogy harcolni fogunk, ha valahol máshol meglátjuk egymást. Nem számít, ha valaki börtönbe kerül, vagy ilyesmi. Nem félek ettől. HA valakinek börtönbe kell menne, ám legyen… Elmennek a kórházba, mi meg a rendőrségre. Ennyi.”

 

Nem üres szavaknak tűnnek ezek, pláne annak tudatában, hogy azonnal, miután feladásra kényszerítette McGregort, Khabib kiugrott a ketrecből és rátámadt McGregor csapatára – ez a megmozdulása kilenc hónap felfüggesztést és komoly bírságot jelentett neki. De amíg ez hidegen hagyta Nurmagomedovot, White meglátta benne az üzletet. A UFC elnöke nyíltan vállalta, hogy érdekelné egy esetleges visszavágó.

 

Khabib azonban nem szimpatizál az ötlettel. Azt mondta, hogy számára véget ért a történet a ketrecben az ír ellen. Akkor zárult le, amikor múlt évben McGregor lekopogta a fojtását. Ez csak akkor változna meg, ha McGregor megteszi, amit a vesztesnek meg kell, összeszed néhány győzelmet és bebizonyítja, hogy ott a helye.

 

„Nem hiszem, hogy létrejöhet a meccs.” – folytatta McGregor. „A srácnak vissza kell térnie és összeszedni egy kilenc-tíz meccses győzelmi sorozatot. Akkor majd megküzdhetünk. Talán, akik ezt az interjút hallgatják, azt gondolják, hogy „oh, ezt csak gondolja, de ha a UFC dollármilliókért felkéri egy McGregor elleni meccsre, ez a srác el fogja vállalni.” Nem. Gyere vissza és mutasd meg, ki vagy. Küzdj meg Justinnal, küzdj meg Iaquintanával, küzdj meg Tonyval. Küzdj. Gyere ide. Mikor is nyert legutójára? Három éve és ez a srác akar címmeccset?”

 

„Dana, nem kell hívnod. Miért kéne felhívni emiatt a meccs miatt? Néha beszélünk Danával, jó srác, de ne beszéljen velem erről az ősült meccsről. Igazi csávókkal akarok küzdeni – Dustin Poirier, Tony Ferguson, vagy talán minden idők egyik legnagyobb sportolója, Georges St, Pierre is jöhet, ha szeretne küzdeni. Ezekkel a srácokkal akarok összecsapni. Nem akarok olyannal meccselni, aki sosem nyer.”

 

Khabib Nurmagomedov szeptember 7-én, Abu Dhabiban lép az Oktagonba legközelebb a UFC 242 estéjén a Dustin Poirier elleni könnyűsúlyú címegyesítő meccsen.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu