Rockhold nem érti, miért kapott címmeccset Smith
2019. január 15. 22:59

Rockhold nem érti, miért kapott címmeccset Smith

A korábbi UFC és Strikeforce középsúlyú bajnok, Luke Rockhold napjai lejártak 185 fontban.

Az American Kickboxing Academy sportolója már hónapok óta sejteti, hogy egy súlycsoporttal feljebb lép. Néhány sérülés azonban a ketrecen kívülre kényszerítette őt 2018 nagy részében, így Rockhold úgy döntött, most jött el a változtatás ideje.

 

A kérdésre, hogy kire és mikor számít ellenfélként, Rockhold beismerte, hogy a súlycsoport teteje elég zavaros, így nem számít sok kihívásra a jelenlegi bajnok, Jon Jones elleni „elkerülhetetlen meccsként” említett összecsapás előtt.

 

„Március végét céloztuk, de mostanra inkább április eleje a realitás” – mondta Rockhold Luke Thomasnak a The MMA Hour-ban tett látogatása alkalmával. „Minden az ellenfeleken múlik. Tudom, hogy Jon nagyon szeretett volna valamiért gyorsan egy meccset, úgyhogy megkapta Antony Smitht [UFC 235], szóval lesz, ami lesz.”

 

„Tudom, hogy néhány másik top harcos is foglalt már. Szerintem ilyen Thiago Santos és Jan Blachowicz is. Felső kategóriás srácot keresek.”

 

„Anthony Smith pont most kapott címmeccset” – bosszankodott Rockhold. „Középsúlyban a top 10-be sem tartozott… [Smith és Jones összecsapása] egy menet alatt véget ér majd. Ez az, amiért nem értem ezt a felállást.”

 

Ahogy eddig is láthattuk, hallhattuk, Rockhold nem finomkodott a szavakkal, amikor új divíziójának tagjairól beszélt.

 

„[Anderson] néhány menetet kibírna [Jones ellen].” – mondta Rockhold. „Szerintem talán Jan a legkeményebb srác közöttük. Egyszerűen kemény és kitartó fickó. Nem túl technikás, de nagyon kitartó.”

 

Egy név azonban kimaradt Rockhold felsorolásából, ami pedig nem más, mint a háromszoros kihívó, Alexander Gustafsson, aki decemberben szenvedett vereséget Jones ellen a UFC 232 estéjén.

 

„Alex megfelelő” – folytatta Rockhold. „Láthatóan van néhány lyuk a földharcában. Meglátjuk, mi lesz. Meglátjuk majd, hogy mikor tér vissza és mik a UFC tervei. Lenne néhány opció. Beszélünk a UFC-vel és aztán meglátjuk, hogyan tovább. Meglátjuk, mi lesz jó időpontban. Olyan meccset keresek, ami után arra a helyre kerülök, ahova tartozom.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu