Rory MacDonald elhagyja a Bellatort és a PFL-hez szerződik
2019. december 20. 17:26

Rory MacDonald elhagyja a Bellatort és a PFL-hez szerződik

Rory MacDonald véget vetett szabadúszó karrierjének és exkluzív szerződést kötött a PFL-el.

A váltás hírét először a PFL közvetítő partnere, az ESPN tette közzé, miszerint MacDonald elhagyja a Bellator MMA kötelékét, ahol korábbi váltósúlyú bajnok és egyszeres középsúlyú versenyző volt.

 

Ez egy elég meglepő döntés a 30 éves kanadaitól, akinek októberben, a Douglas Lima elleni, egyhangú döntéses vereséggel záruló Bellator Váltósúlyú Grand Prix döntővel járt le a szerződése.

 

Még a veresége után is magabiztosnak tűnt MacDonald a Bellatorba való visszatérését illetően. A Viacom tulajdonában álló cégnél hatszor küzdött két év alatt, miután hosszas munka árán el tudott válni a UFC-től.

 

Most, hogy MacDonald a PFL-hez szerződött, a sorozat 2020-ban induló harmadik szezonjának, váltósúlyú divíziójának kimagasló esélyesévé avanzsált.

 

MacDonald teljes pályafutását tekintve 21-6-1-es mérleggel rendelkezik, melybe olyan emlékezetes győzelmek tartoznak, mint a Paul Daley, Tyron Woodley vagy éppen a Demian Maia elleni diadal.

 

Azért akad majd kihívója az új helyen is: a UFC korábbi harcosa, David Michaud és a PFL idei szezonjának másik döntőse is az ellenfelei között lesz. Erre a két harcosra azonban még vár egy meccs december 31-én, amikor eldől, hogy melyikük viheti haza az egymillió dolláros fődíjat.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu