Sikeresen mérlegelt T.J. Dillashaw
2019. január 19. 17:14

Sikeresen mérlegelt T.J. Dillashaw

Fontos akadályt vett sikerrel T.J. Dillashaw, amikor befért a súlycsoportjába a Henry Cejudo elleni címmérkőzése előtt.

A UFC harmatsúlyú bajnoka, T.J. Dillashaw péntek reggel sikeresen mérlegelt 125 fontban, így összecsaphat a nagylégsúlyú bajnokkal, Henry Cejudoval. Dillashaw volt péntek reggel az első, aki ellenőriztette súlyát, alatta 125,6 fontot mutatott a mérleg. Az ütközetre helyi idő szerint szombat este kerül majd sor.

 

A 32 éves Dillashaw főiskolás birkózó évei óta nem mérlegelt ilyen kis súllyal, mint most pénteken. Ez a váltás azonban a terve része, miszerint egy újabb övet tudhasson magáénak és csatolhasson az örökségéhez. Dillashaw kétszeres harmatsúlyú bajnok, jelenlegi címét még 2017 novemberében szerezte, amikor kiütötte Cody Garbrandtot.

 

A 31 éves Cejudo az augusztusi UFC 227 estéjén lett – a súlycsoportban mindössze a másodikként – bajnok, amikor legyőzte a rekorder Demetrious Johnsont. Cejudo is sikeresen mérlegelt, alatta 124,4 fontnál állt meg a mutató.

 

Most az a kérdés, hogy hogyan teljesít majd Dillashaw ebben a könnyebb súlyban. A kaliforniai születésű harcos biztos volt benne, hogy a 12 hetes edzőtábora elég lesz ahhoz, edzője, Sam Calavitta a 135 fontos súlyához hasonló teljesítményt hozzon ki belőle, ahol ugye ő a Világ legjobbja. Dillashaw azt mondta, egyéni csúcsokat döntött súlyemelésben és mozgékonyabb is lett új súlyában.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu