Súlyos büntetést kapott Nurmagomedov!
2019. január 30. 16:38

Súlyos büntetést kapott Nurmagomedov!

Nurmagomedov legkorábban áprilisban térhet majd vissza a sporthoz.

A NAC keddi ülésén egy öttagú bizottság döntése alapján az orosz harcost 9 hónapra felfüggesztették és 500.000$ kifizetésére kötelezték a UFC 229 utáni verekedésben való részvétele miatt. A felfüggesztését akár három hónappal is csökkenthetik, ha Nurmagomedov részt vesz egy NAC által jóváhagyott zaklatásellenes kampányban.

 

McGregoréhoz hasonlóan, Nurmagomedov büntetése is október 6-tal kezdődött, így ha csökkentik az eltiltását, akkor legkorábban áprilisban küzdhet újra.

 

Az pénzbírságot Nurmagomedov jelenleg a NAC kezében lévő pénzéből fizetik majd, ugyanis az estén 2.000.000$-t keresett az orosz harcos, plusz a pay-per-view-ból származó bónuszok.

 

Az UFC 229 estéjén aratott diadala után az orosz kiugrott a ketrecből és rátámadt Dillon Danisre, McGregor egyik emberére, mely végül kirobbantotta az egész zűrzavart. A ketrecben McGregor Nurmagomedov csapattagjaival, közöttük Zubira Tukhugov UFC harcossal került összetűzésbe.

 

A tömegverekedés egy hosszan elnyúló viszály folytatása volt, melynek kezdete az volt, mikor Nurmagomedov és csapata belekötött Artem Lobovba, McGregor barátjába és csapattársába, majd emiatt következett McGregorék busztámadása Nurmagomedov ellen és a médiában folyó szóbeli sértegetésekről még nem is beszéltünk.

 

Ahogyan azt korábban írtuk, sem Nurmagomedov, sem McGregor nem jelent meg a keddi tárgyaláson. Nurmagomedovot James Pisanelli ügyvéd képviselte.

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu