Tyron Woodley szerint Usman bizonytalan
2019. február 26. 20:03

Tyron Woodley szerint Usman bizonytalan

A UFC váltósúlyú bajnoka, Tyron Woodley szerint a UFC 235-ön szereplő Kamaru Usman megpróbálja meggyőzni magát arról, hogy tud nyerni, de egyébként nem igazán hisz magában.

„Sok mindent összehord és néha, ha az ember sokat beszél, az amiatt van, hogy megnyugtassa magát.” – mondta Woodley hétfőn a szombati estét népszerűsítő médiaeseményen. „Engem nem hallottatok Usmanról beszélni.”

 

Ahogy Woodley látja a dolgokat, az eddigi ellenfeleire papíron mind volt győzelmi stratégiája, melyre egy kis fejtörés után jutott. Így volt ez többek között Dong Hyun Kim judoja, Stephen Thompson kickboksza és Demian Maia jiu-jitsuja ellen is.

 

De Usman esetében nem érzi, hogy lenne ilyen „papíralapú” megoldás.

 

„Csak szeretném, ha Usman elmondaná, hogyan győz majd le engem.” – folytatta Woodley. „Mint ahogyan azt már mondtam, Dong Hyun King cselgáncsmester, azaz nem támadógép. Ránézel olyan srácokra, mint Thompson. Thompson kiütésre megy… Robert Whittaker és még sok más harcos esett áldozatul neki. Usman egyik ilyen kategóriába sem tartozik.”

 

Usman, aki 13 meccses győzelmi sorozatban van, melyből kilencet a UFC-ben ért el, komoly birkózói múlttal rendelkezik, ugyanis 2010-ben szerzett NCAA Division II címet szerzett 174 fontban. De Woodley is rendelkezik hasonló címekkel.

 

„Igen, Division II NCAA bajnok volt.” – nyilatkozta Woodley. „Nem akarom ezt elvenni tőle, de nem csináljunk úgy, mintha ugyanezt az egyes divízióban érte volna el. Az más koncepció, más mentalitás és más dolog. Szóval amikor olyan srácokkal versenyzem, mint [Josh] Koscheck, aki kétszeres NCAA Division I-es bajnok, akinek nincs földrevitele és jobb támadó, csak azt akarom tudni, hogy hogyan akarja megnyerni a meccset.”

 

Ezt mind összegezve érthetővé válik, hogy Woodley, aki öt éve veretlen, miért foglalkozik sokkal inkább magával, mint azzal, amit ellenfele mond.

 

„Dolgozom. Tervezem a [rap albumom] megjelenési buliját, edzem, tervezem a startégiámat. Nincs sok mondandóm, mert már mindent megtettem. Nem mutatott semmit, ami arra utalna, hogy tudná, mi az ellenszerem, amit eddig mindenki feltehetően tudott.”

 

A nap végén Woodley azt mondta, hogy Usman hősködése inkább magának szól, mint bárki másnak.

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu