Újra összecsap a két nehézsúlyú ikon!
2019. május 15. 14:00

Újra összecsap a két nehézsúlyú ikon!

Pont kerül egy régóta húzódó történet végére: Miocic várhatóan megkapja a visszavágás lehetőségét Cormier ellen.

A UFC 241-en Stipe Miocic megküzd a nehézsúlyú bajnok Daniel Cormierrel azért az övért, melyet a UFC 226-on veszített el pont ellene. Josszú út végére ér ezzel Miocic, aki megdöntötte a legtöbb címvédés rekordját és vereségekor emiatt úgy gondolta, megérdemel egy azonnali visszavágót, de a UFC ehelyett inkább megpróbált összehozni egy mérkőzést az újdonsült bajnok és Brock Lesnar között. Ezügyben azonban egy évig nem történt semmi, így a UFC most megadja a várva várt lehetőséget Miocic-nak.

 

Múlt héten Cormier elárulta, hogy csalódott volt, amiért nem jött össze a Lesnar elleni meccs és megismételte korábbi állítását, miszerint számára érthetetlen, hogy Miocic miért viselkedett úgy, mintha „jogosult” lenne a visszavágóra, amikor mindketten pontosan tudták, hogy a győztes jutalma a Lesnar elleni összecsapás lett volna. Erre válaszolt most Miocic és nem volt túl elégedett DC-vel.

 

„Ötlete sincs mit értett a „volt egy beszélgetésünk a céggel” alatt” – nyilatkozta nemrég Miocic Ariel Helwani-nak. „Én biztosan nem voltam ott a beszélgetésen. Nem is tudtam a Brock dologról amíg ki nem sétáltam az összecsapásunkra, szóval ő egy idióta. Tippem sincs, miről beszél. Először mind valamit, aztán valami teljesen mást. Már nem is figyelek rá. De ja, tök mindegy. Nem érdekel. Megküzdök vele, csak ennyivel törődöm.”

 

„Mondhat, amit csak akar, lehet, hogy holnap is mond majd valamit… Nem tudom. Tök mindegy.”

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy Cormier „jogosult”-nak nevezte Miocic-ot. Miocic keményen lobbizott a visszavágóért, folyamatosan kihívta Cormier-t és képeket posztolt az összecsapásukról, melyeken DC-t üti. Emiatt februárban Cormier előhozakodott egy nagy adag Tweettel, mellyel megmagyarázza, miért nem megy bele a visszavágóba Miocic-csal. Indokai között szerepelt a is, hogy „jogosultként” viselkedik Miocic, illetve, hogy régóta inaktív. Miocic számára ez képmutatásnak tűnik.

 

„Ha fordítva állnának a dolgok, ő is ugyanezt tenné.” – mondta Miocic.

 

„Pillanatnyilag igen [ideges vagyok]. Egyik pillanatban azt mondja, hogy megérdemlem és „ha nem küzdök Brock-kal, megkapja a meccset”, aztán most meg „Nem, még háromszor kell küzdened, mielőtt címmeccset kapsz, ugyanúgy meg kell dolgoznod ezért, mint bárki másnak”. És én meg itt vagyok, hogy miről beszélsz? Pont most mondtad, hogy megérdemlem… Nem tudom. Olyan, mint egy nő, aki el akar menni vacsorázni, de nem tudja, hogy mit akar enni, de aztán azt mondja, hogy el akar menni valahova, aztán meggondolja magát. Ez egyszerűen végtelen.”

 

Nos, ennek most vége. Miocic és Cormier készen állnak, hogy augusztusban ismét összecsapjanak és Cormier szerint ezt követően már csak egy-két meccs van hátra a visszavonulásáig. Amikor azonban megkérdezték Miocic-ot, hogy lenne-e Cormier utolsó ellenfele, egyértelmű választ adott.

 

„Felőlem rendben van. Leszek [a srác, aki visszavonultatja].”

 

A UFC 241-re augusztus 17-én, a kaliforniai Anaheimben kerül majd sor.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu