Whittaker interjú a jövőről
2019. február 26. 17:54

Whittaker interjú a jövőről

A UFC234-en Robert Whittakernek meg kellett volna védenie középsúlyú bajnoki címét Kelvin Gastelum ellen. Természetesen már tudjuk, hogy ez nem történt meg. A harc előtti estén Whittaker hasi panaszokkal küzdött, melyekről végül kiderült, hogy azonnali orvosi beavatkozást igényelnek.

Azóta Whittaker felgyógyult a műtétből és a UFC ideiglenes bajnoki címmecset szervezett a középsúlyban Gastelum és Israel Adesanya részvételével a UFC 236-ra, április 13-ra. Mindezek tudatában Whittaker reméli, hogy a nyár végén összecsaphat a mérkőzés győztesével.

 

„Azt mondták, hogy nagyjából két héttel később kezdhetek el úja sétálni és négy hét körül lesz, mire fokozatosan nekiállhatok az edzésnek is.” – mondta Whittaker Ariel Helwaninak. „A legfontosabb az volt, hogy nem emelhettem, mivel a belsőszerveim nem örültek volna neki a hegesedés és a vágások miatt.”

 

„[…] A naptáramban augusztust terveztem, de az egészség most a legfontosabb. Sosem volt nagyon szoros időbeosztásom, amikor harcoltam. Jobban kell lennem és amikor jobban leszek elkezdhetek edzeni, majd küzdeni a legjobbamat nyújtva. Szóval szerintem augusztus jó időszak. Természetesen hagynom kell Adesanyat és Gastelumot küzdeni és amikor készen állnak, akkor jövök én.”

 

Az ideiglenes bajnoki cím kiírásan nem aratott osztatlan sikert a szurkolók körében. Whittaker eddig kevesebb, mint egy évet hagyott ki és a sérülése se tűnt olyannak, ami ezt a periódust drasztikusan meghosszabbítaná. Az éremnek természetesen két oldala van; Adesanya kampányolt, hogy fosszák meg Whittakert a címétől és Gastelum is parádézott egy sort a UFC 234-en barátja, Henry Cejudo övében és magát hirdette az igazi középsúlyú bajnoknak. Whittaker azonban elfogadta az ideiglenes bajnoki cím kiírását és Gastelum hamis övébe sem kötött bele, de egyetlen fontos kérdése mégis adódott az összecsapással kapcsolatban.

 

„Örülök nekik.” – nyilatkozta Whittaker. „Szerintem jó ez így. Mindkettőjüknek jó. Úgy gondolom ugrottak egyet a ranglétrán, ami miatt kicsit sajnálom a többi középsúlyú versenyzőt, a top-harcosokat, de szerintem jó lesz nekik kiverekedni magukat, túlesni ezen a meccsen, mielőtt velem küzdenének. Egy kis időre van szükségem és nekik pedig elintéznivalójuk van.”

 

„[…] Egy jobb kérdés, hogy Adesanya és Gastelum Cejudo övéért harcolnak majd?” – kérdezte nevetve Whittaker. „Vagy új lesz? Visszajutott már hozzá? Nem vagyok benne biztos.”

 

Whittaker kihívási tervének következménye, hogy az ideiglenes bajnoki címért folyó meccset közelről követi majd a harcos. Bár azt nem árulta el, melyikük győz majd szerinte, azt megemlítette, hogy örülne, ha Adesanya tovább tudná folytatni felemelkedését.

 

„Úgy gondolom Adesanya jobban illene hozzám.” – folytatta Whittaker. „Szerintem át tudok jutni a védelmén és nyomás alá helyezhetem. Úgy gondolom, hogy Gastelum kemény meccs lenne; kemény, fafejű srác, aki csak tenné rám a nyomást és tekerné fel a tempót. Szerintem Adesanya nem szereti ennyire a nagy tempót, szerintem a távolsággal játszana ellenem, amibe én boldogan belemennék, de nagyon gyors vagyok és ezzel sokakat meglepek.”

 

„Nem lenne könnyebb küzdelem, az nem jó szó. Számomra az jobb harc lenne. Plusz természetesen a nemzetiségünk miatt is jó felállás lenne.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profigth.hu