Magunkról
2006. szeptember 13. 19:22

Magunkról

Budajenő Kempo Klub

A Magyar Kempo Szövetség elnöke Lacza Ádám Illés 2008-ban alapította meg saját egyesületét a festői Budajenőn, ahol a harcművészetek egyik legkeményebb és leghatékonyabb ágát lehet elsajátítani. A magas szakmai képzést egy kiválóan felszerelt tornaterem és olyan vendégedzők állandó közreműködése biztosítja, mint a birkózásban olimpiai ezüstérmes, sumo Világbajnok, MMA Európa-bajnok Bárdosi Sándor valamint az egykori kiváló olimpikon és profi ökölvívó Világbajnok Nagy "Csonttörő" János.
A kempo az egyik legkomplexebb és legdinamikusabban fejlődő harcművészet a világon, mert nyit más stílusok felé, éppen ezért a kiváló kempo edzőkön kívül két ilyen tudású sportember, mint Bárdosi Sándor (bírkózás) és Nagy Jani (boksz) szerepvállalása igazán értékessé és egyedivé teszi a Budajenő Kempo Klub szakmai munkáját.
A klub versenyzők és hobbisportolók trenírozásával egyaránt foglalkozik.

Vezetőedzők:

Lacza Ádám Illés

1981-ben kezdtem a küzdősport karrieremet. Az akkor még SHOTOKAN karate stílushoz tartozó Állatorvostudományi Egyetem SE-ben (ÁSE). Ez volt az első klubom. Mestereim: Kurdi Gábor és Dr. Tancsa Nóra. Első kyus vizsgámat Shotakan karate stílusban tettem le.
1983-ban a klub stílust váltott. Innentől kezdődött a HAYASHI-HA SHITO RYU oktatás Magyarországon. Ebben a stílusban 1. kyu-ig vizsgáztam. Voltam magyar korosztályos bajnok kumitéban és a legfiatalabb tagja (17 évesen) a felnőtt keretnek. Az első Mikulás Kupán Miskolcon csapat kumitéban arany érmet szerzetem. Romániában és Bulgáriában is aranyéremmel tértem haza a két ország csapat és egyéni kumite küzdelmeiből.
1990-től több stílusban is kipróbáltam magam. JUDO, majd JIU-DO Simon Mihály mesternél, THAI-BOX Rehák Györgynél, AIKIDO Michell Goro-nál.
1993-től kezdődött KEMPO-s múltam. A katonai szolgálat leteltével elkezdtem ismerkedni a kempo-val Juhász Ferenc mesternél a BVSC-ben. 1998-ig kempoztam versenyszerűen, amit egy komoly térdsérülés miatt kellett feladnom. Voltam semi kontak-ban és light kontakt-ban többszörös magyar bajnok -70 kg-ban, 74 kg-ban. Több versenyt nyertem meg kata és fegyveres kata versenyszámokban. Fegyveres kumitében kettőször állhattam a dobogó legfelső fokára. Chikare-kurabe versenyszámban egy alkalommal hoztam el az elsőnek járó érmet.
2005-ben felkértek a Magyar Kempo Szövetség elnöki tisztének betöltésére.
2006-ban megkaptam a feljogosítást az 1. dan viselésére melyet szövetségünk Dan-Kollégiuma adományozott.
2008. évben megalakítottam Németh Istvánnal a Budajenői Kempo Klub-ot, mely azóta, több érmes versenyzőt nevelt ki a kempos társadalom utánpótlására.

Németh István

Stílusok: 1983-85-ig kung-fu,Fodor Béla,Marosvári Zoltán
1985-89-ig kung-fu Kárpáti Tamás,Tix Richárd
1990-től Kempo Szabó Tamás,Durkó Zoltán,Metzger Antal,Kutrik Zoltán
Edzői pálya : Gyakorlatilag az első edzőm Szabó Tamás tragikus halála óta folyamatosan tartok edzésket. Durkó Zoltán, majd Metzger Antal mellett, majd Kutrik Zoltánnal közösen vittük tovább a Kempo klubokat Zsámbékról Tökre, onnan Perbálra majd Budajenőre.
Azt elmondhatom,hogy a zsámbéki medencében nem hagytam kihalni a Kempo szellemiségét.
2008-2009-ben elvégeztem a kempo szakoktatói tanfolyamot és megalakítottuk a Budajenő Kempo Klub SE-t.
BudoHoby: Szinte minden érdekel ami a küzdősportokkal kapcsolatos.A keleti fegyverek közül a nunchaku vonzott ezért ezzel foglalkoztam.
Versenyzői eredményeim: A versenyzői eredményem közül már csak egy
Semi contact 2.hely (OB. Tatabánya 1996)rémlik,illetve erről van emlékem.
A többi már nagyon régen történt.
Csapateredmények:A perbáli klub idejéből szinte minden versenyről érmekkel tértünk haza Sz ilágyi Richárd,Kovács Bence gyerek,illetve Szilágyi András sensei (akkor még mint tanuló)és Kun Arnold felnőtt versenyzőknek köszönhetően.
A budajenői klub még utánpótlás szinten van,de a versenyeken sikeresen szerepelnek.2008-ban a PUK-on 4 fős csapatunk 3 számban 1 arany 1 ezüst 1 bronz érmet és egy negyedik helyezést ért el.2009-ben a PUK-on 6 fős csapatunk 3 arany 2 bronzérmet és egy negyedik helyezést ért el.2009-ben a Városnap Küzdelmi Kupán 2 fővel indultunk és 1 arany 1 bronzéremmel végeztünk.
Azon dolgozunk, hogy a fejlődés töretlen legyen.

Edzések:
Helyszín: Budajenő, 2093
Fő u.1. Általános Iskola Tornaterme

Időpont: Hétfő - Szerda - Péntek : 18.30 - 20.00-ig
Érdeklődni: 06-20-33-99-034, 06-20-333-55-99

Budajenő Kempo Klub