Edzés a nagyszalontai árvaházban Gregor László mesterrel
2012. július 04. 11:41

Edzés a nagyszalontai árvaházban Gregor László mesterrel
Akinek telik, az adjon annak, akinek nincs! A legértékesebb kincset, a szeretetet is át lehet adni! A Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árvaházi otthonát már évek óta támogatja a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola.
A mára hagyománnyá erősödött támogatás adományok, meghívások, és ami talán a legfontosabb a személyes kontaktus, foglalkozások megtartása formájában nyilvánul meg. A Szeleczki Erzsébet igazgatónő vezette békéscsabai iskoláról tudni illik, hogy diáksport terén Magyarország legeredményesebb általános iskolája, hiszen az utóbbi hat évben négyszer lett első és kétszer lett második az ország összes általános iskolája között, a Diákolimpián. A békéscsabai 2. Számú Általános Iskola és a 10. Számú Általános Iskola összevonásával létrejött új intézmény tovább folytatja a két iskola hagyományait és kapcsolatait.

Gregor László VI.Dan - A nagyszalontai árvaházban oktat
Mester és tanítványai

Hagyomány az is, hogy a tanév végén nyári tábort szerveznek az iskola pedagógusai, ahol az egyik program az, hogy Gregor László VI.DAN, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője, a Békéscsabai Lakótelepi SE elnökhelyettese edzést tart. Az idén sem történt másképpen, hiszen mind a puszta kezes önvédelem, mind a rövid bot használatába belekóstolhattak a résztvevők. Újdonságnak számított, hogy sport délelőtté alakult át a foglakozás, hiszen amíg az egyik csoport edzett, addig a másik csoport Seres János Tanár Úr vezetésével a labdát kergette bőszen. Így olyan gyorsan telt el az egész délelőtt, hogy a résztvevők alig vették észre. Nem csak a technikákat tanulhatták a gyerekek, de azt is megtanulták, hogy a megszerzett tudással nem illik visszaélni. Az ütések és védések során zengő „Kiai" jelezte, milyen csoport gyakorol a betonon.

Gregor László VI.Dan - A nagyszalontai árvaházban oktat
És elkezdődik az "utcai harc"...

A harcművészeti oktatáson kívül műsortanulás, rajz és festészet oktatása, tánctanulás, hangszeres zene és ének szépítette meg a nyári vakáció kezdetét, majd egy héten keresztül. Az árvaház folyamatosan fejlődik, hiszen a foglalkozások nagy része az elkészült új ebédlőben került megrendezésre, s nem egy lakóépületben már internettel és számítógéppel találkozhattunk. A technikai fejlődés viszont nem helyettesítheti az emberi kapcsolatokat, amelyekre a jövőben is óriási szükség van, s ezt a búcsúzáskor elérzékenyülő, hálás kis arcok erősítik meg igazán.

Gregor László VI.Dan - A nagyszalontai árvaházban oktat
Párosgyakorlatok

Gregor László VI.Dan - A nagyszalontai árvaházban oktat
Egy kis focira is jutott idő...

Gregor László VI.Dan - A nagyszalontai árvaházban oktat
Ez még jól jöhet - Hátsó fojtás


Gregor László, K.T.