Judo vb – Bor Barna és a majdnem bronz
2017. szeptember 03. 14:46

Judo vb – Bor Barna és a majdnem bronz

A judo vb egyéni küzdelmeinek végéhez értünk. A hatodik napon öt magyarért szoríthattunk a 100, 100+ és a 78+ súlycsoportokban.

A nők között két fiatal magyar versenyzőért szoríthattunk. Szigetvári Mercédesz sajnos első meccsét a kínai Ázsia bajnokkal vívta (aki pár órával később már a világbajnoki címet ünnepelhette). A mérkőzés papírforma szerint alakult, Szigetvári búcsúzott a versenytől. Kárpáti Emesének sikerült első ellenfelét legyőznie, de a második körben a holland riválisa ellen három intéssel végül vereséget szenvedett.
 
Kárpáti Emese
Kárpáti Emese (fehérben)
 
 
A férfiak 100kg-os mezőnyében Ohát Zalán és Cirjenics Miklós vitézkedett. Ohát első és második mérkőzésén is ipponnal tudott győzni. Az erőnyerő Cirjenics azonban első meccsén nam tudta japán ellenfelét felülmúlni, így sajnos hamar kiesett. Ohát a harmadik körbéli meccsén is ippon döntött, de most rajta dobta azt orosz riválisa, így ő sem jutott el a vígaszágra.
 
Ohát Zalán
Ohát Zalán (kékben)
 
 
Bor Barna a legnagyobb súlycsoportban állt helyt derekasan. Erőnyerő volt, így csak a második körben kezdte meg a szereplést. Első ellenfelét leléptették, így Bor könnyedén győzött. Második és harmadik meccsét is magabiztosan ipponnal nyerte, román és grúz riválisaival szemben. Az elődöntőben David Moura dobott rajta egy ippont, így nem került döntőben, de a harmadik helyért judozhatott a délután folyamán. A mérkőzésen aranypontra került a sor. Sajnos (mint a világbajnokságon eddig sok esetben) most sem jelentett előnyt a hazai pálya. A bíró egy véleményes esetben lábra fogásért megintette Barnát, aki ezzel elvesztette a mérkőzést és az ötödik helyen zárt.
 
Bor BarnaBor Barna (kékben)
 
 
Gratulálunk minden résztvevőnek a sikeres versenyzéshez!

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.