Judo vb – Csapatverseny és összegzés
2017. szeptember 04. 10:11

Judo vb – Csapatverseny és összegzés

Véget ért a magyar rendezésű cselgáncs világbajnokság. A megmérettetés utolsó napján a csapatok léptek tatamira. Sajnos a magyar válogatott érem nélkül zárta a viadalt.

Az erős összeállítású magyar csapat első körben a kazah együttessel találkozott. Szép mérkőzésekkel hozták a kötelezőt és továbbjutottak a második fordulóba. Ott azonban sokkal nehezebb ellenfél várt rájuk. A francia együttes. Karakas jól kezdett a francia lány ellen, aki sajnos a végjátékban karfeszítéssel győzni tudott. Ungvári ellenfele nagyon fiatal és ügyes fiú volt, de a Miki tapasztaltságával nem tudott mit kezdeni, így gyönyörűen, ipponnal nyert a magyar. Gercsák Szabina sajnos nem bírt ellenfelével, így összesítésben ismét a franciák vezettek. Tóth Krisztiánnak a kizárólag csapatban induló francia sem volt legyőzhetetlen ellenfél. Igaz, aranypontig tartott az ütközet, de Tóth győzni tudott. Az utolsó két meccsen azonban sem Szigetvár sem Cirjenics nem tudott ellenfelén felülkerekedni, így a magyaroknak véget ért a világbajnoki szereplés.
 
A magyar csapat
A magyar csapat
 
 
Röviden tekintsünk vissza a világbajnokságra. Előzetesen a szakági elvárás két pontszerző és egy dobogós hely volt. Dobogón végül nem állt magyar, viszont három pontszerző helyezettünk lett. Mindhárman az ötödik helyen végeztek, azaz mindössze egy győzelem kellett volna még az éremhez. Sokan érzik úgy, hogy nem adott előnyt a hazai pálya, a bírók kicsit sem voltak toleránsabbak a magyar versenyzőkkel. Ennek ellenére nem születtek igazságtalan döntések és minden magyar büszke lehet a teljesítményére.

 Bor Barna

Bor Barnát választották a legjobb magyarnak

 

Minden résztvevőnek gratulálunk az elért sikerekhez és további eredményes felkészülést ls versenyeket kívánunk!

 

Legjobb judos felszerelés a profight.hu-n.