Judo vb – Tóth Krisztián is ötödik
2017. szeptember 03. 11:11

Judo vb – Tóth Krisztián is ötödik

A hazai rendezésű világtornán egyre jobban teljesítenek versenyzőink, érmet azonban még mindig nem sikerült szerezni. A női 70 és 78kg, valamint a férfi 90kg-osok küzdelmei zajlottak az ötödik napon.

Sajnos a lányok küzdelmei nem alakultak nagyon jól magyar szemszögből. A 78kg-os mezőnyben Salánki Evelin első meccsén kikapott francia riválisától. Szintén ebben a súlycsoportban Erdélyi Joó Abigél bár első meccsét ipponnal nyerte portugál ellenfelével szemben, második összecsapásán is ippon döntött, de ott sajnos a kubai Antomarchi javára. A 70kg-osok küzdelmei során Gercsák Szabinának szurkolhattunk. Első meccsét a kazah lány ellen lehozta, de második összecsapásán a francia lány túl nagy falatnak bizonyult: ipponnal szenvedett vereséget.
 
Joó AbigélJoó Abigél (fehérben)
 
 
 
Vér Gábor számára sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt ő szerette volna. Első mérkőzésén kubai ellenfelétől szenvedett vereséget, ami a verseny végét jelentette neki.
 
Vér Gábor
Vér Gábor (kékben)
 
 
Tóth Krisztiánt sokat láthattuk a tatamin, szám szerint hétszer. Ezek közül öt alkalommal ő hagyta el győztesként a küzdőteret. Tóth egészen a negyeddöntőig menetelt megállíthatatlanul, ahol sajnos a későbbi győztes szerb aranyponttal legyőzte őt. Ezt követően a harmadik helyért judozhatott, de ott dél-koreai ellenfele jobbnak bizonyult, így Tóth végül az ötödik helyen végzett.
 
Tóth KrisztiánTóth Krisztián (fehérben)

Minden versenyzőnek gratulálunk a szerepléshez!

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.