20 éves a budapesti Kismészáros kempo klub
2012. január 23. 10:28

20 éves a budapesti Kismészáros kempo klub
A fővárosi Pitypang utcában kezdődött a Kismészáros kempo klub sikersztorija, mely napjainkban mintegy hatvan sportolni vágyónak biztosít heti rendszerességgel edzéslehetőséget.
Kyoshi Palotás Ferenc (5. dan), a Kismészáros klub vezetője a közelmúltban emléklapot és ajándékot vehetett át tanítványaitól annak apropóján, hogy az egyesület fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli. Palotás mester két évtizeddel korábban Hanshi Lévai László (7. dan) invitálására kezdett el gyerekek kempo oktatásával foglalkozni. „Anno kék övesként kaptam első edzői feladataimat, amikor a Pitypang utcában Laci foglalkozott a fiatalokkal. Büszkén mondhatom, hogy mára több dan fokozatot is elért tanítványom van. Nagyon szeretek a kicsikkel foglalkozni, ami konkrétan azt jelenti, hogy a kezeim alatt egészen picik, 4-7 évesek is ismerkednek a kempózás rejtelmeivel.

Középen Kyoshi Palotás Ferenc
Középen Kyoshi Palotás Ferenc az oklevéllel

A Kismészáros kempo klubban jelenleg hatvanan edzenek heti rendszerességgel, fele-fele arányban utánpótláskorúak és felnőttek. „A gyerekedzéseket én tartom, a munkámat három tehetséges ifjonc segíti: Krepsz Fanni (5. kyu), Mazzag Amadeusz (5. kyu), és Dr. Havas-Sághy Gábor (4. kyu). A felnőtteknek Kárászi Balázs (3. dan) mester tartja a tréningeket. Az ő segítői: Lévai Balázs (1. dan), Szőke Zoltán (3. kyu), és Dr. Havas-Sághy Gábor (4. kyu)."

A Kismészáros kempo klub jelentősebb sikerei közül említésre méltó az 1997. évi tatabányi Világkupa, ahol Pék Tímea és Pék András aranyéremmel zártak. Továbbá a két évvel ezelőtti FILA Grappling Világbajnokság Litvániában, ahol Kárászi Balázs ezüstérmes lett.