A felcsútiak győztek a szigethalmi kempo kupán
2013. október 05. 17:43

A felcsútiak győztek a szigethalmi kempo kupán
A Felcsúti Fehér Tigrisek nyerték az idei Szigethalmi Szabadtéri Kempo Kupát, melyet az elmúlt hétvégén rendeztek. A hagyományoknak megfelelően a sport mellett a kultúra is fontos szerephez jutott a családi nappal egybekötött eseményen.
Profight: Lábvédők minden stílusban!

A Kornély György sensei vezette Felcsúti Fehér Tigrisek végső sikerével zárult az idei Szigethalmi Szabadtéri Kupa. A Fejér megyei harcművészeti egyesület legjobbjai a Miló Team-et és a hazai környezetben szerepelt Dojo Lovászt előzték meg a csapatversenyben. A három nemzet több mint százötven harcosát felvonultató XVII. Szigethalmi Szabadtéri Kupán negyedik helyen végzett az ugyancsak Fejér megye sporthírnevét öregbítő Bicskei Harcosok Kempo HSE. Érdekesség, hogy ezen egyesület vezetője ugyanaz a Kornély György, aki a felcsútiakat is irányítja. Ötödik az erdélyi Aladin Hero Team, hatodik pedig a Firewolf lett.

Szigethalmi Kempo Kupa, földharc, 2013
Földharc

Az idei kupának „a zene és a sport kapcsolata"volt a mottója. Nem véletlenül, hiszen a küzdősport-seregszemlén olyan kísérő programok kaptak helyet, mint a zenés gyerek aerobik, vagy a hastánc bemutató. Az ugrálóvárral és arcfestéssel kiegészülve pedig igazi családi nappá varázsolták az egész napos programot. Természetesen akadt olyan kempo versenyszám is, amelyben szintén felcsendültek dallamok: több induló kipróbálta magát zenés formagyakorlatban. A nagy hagyománnyal bíró szigethalmi viadal sajátosságának tekinthető a speciális technikai szám, melyben lehetőséget biztosítanak a szervezők a fogyatékkal élőknek összemérni tudásukat.

Szigethalmi Kempo Kupa, állóharc, 2013
Állóharc

Végeredmény:

1. Felcsúti Fehér Tigrisek
2. Miló Team
3. Dojo Lovász SKE
4. Bicskei Harcosok Kempo HSE
5. Aladin Hero Team (Románia)
6. Firewolf

Szigethalmi Kempo Kupa, állóharc, 2013
Gyerek küzdelem

2013. október 5-én az újonc Érmihályfalva Kupa, majd 19-20-án a jubiláló X. Délvidék Kupával folytatódik a Magyar Kempo Szövetség 2013/14-es versenysorozata.


További információk:
www.hungariankempo.hu


Pecsuvácz Péter
Pecsu Press