A XVI. Hanshi Kupa kiemelkedő eredményei
2011. december 10. 19:16

A XVI. Hanshi Kupa kiemelkedő eredményei
Megint fantasztikus hangulatú gálát rendeztek a Budapest Körcsarnokban a Zen Bu Kan kempósok. Született egy rekord, valamint parázs meccsek és régi nagy nevek diadalai fémjeleztek ezt a tradicionálisan magas színvonalú eseményt.
Nem mindennapi rekordnak tekinthető az, hogy a Székesfehérvári Kempo SE gyerek csapatát idestova 11 éve képtelenek legyőzni a rivális klubok, ami a Hanshi Kupa Zen Bu Kan Kempo verseny gyerek kategóriáját illeti. A székesfehérvári együttes első helye mellett a megyei női csapat(Fehérvár-Sárosd), Gáncs Ferenc (Fehérvár) és Ferenczik József (Csákvár) eredménye külön említést érdemel.

Ferenczik József (középen)
A nagy visszatérő: Ferenczik József

A XVI. Hanshi Kupát a Budapest Körcsarnokban rendezték, melyre négy nemzet mintegy kétszáz versenyzője érkezett. A szokásoknak megfelelően idén is a Székesfehérvári Kempo SE, a Sárosdi Kempo Klub és a Kempo Harcművészeti SE Csákvár alkotta hármas, jelentős fölényt mutatott a többi klubbal szemben az indulók számát tekintve.

Gáncs Ferenc akcióban
Gáncs Ferenc a szokásos lendülettel...

A gyerek csapatversenyt immár tizenegyedik(!) alkalommal nyerte meg olyan együttes, melynek tagjai Takács Attila klubjaiban edzenek. Idén az Alfa Team nyert (Hegedűs Bendegúz, Szabó Bálint, Törzsök Petra, Jake Smith, Baricz Máté). Ugyanebben a kategóriában a Csákvári Harcosok szerezték meg az ezüstérmes pozíciót (Sándor Stella, Sándor Erik, László Tamás, Major Míra, Németh Balázs).

A női csapatversenyt a Kempo Amazonjai elnevezésű székesfehérvári-sárosdi vegyes együttes nyerte (Alysha Williams, Törzsök Réka, Hegedűs Hanga, Koncz Viktória, Hegedűs Téna).

Kempo Amazonjai (jobbra)
Jobbra a Kempo Amazonjai

A férfi csapatok küzdelmében második lett a csákvári Bad Boys (Ferenczik József, Sándor Tamás, Brandl Attila, Nyisztor Bence, Bognár Levente).

Az egyéni számokban, a viadal szabályrendszerben új nehézsúlyú régi-új bajnokot avattak Renshi Gáncs Ferenc (3. dan) személyében, aki a döntőben lekopogtatta a fővárosi Kiss Andrást. Szintén említést érdemel még a csákvári edző, Ferenczik József eredménye is, aki hat év versenyzési szünet után aranyérmet szerzett formagyakorlatban.

A XVI. Hanshi Kupa alkalmával Kyoshi címet adományoztak a Székesfehérvári Kempo SE és a Professional Kempo Fighters Team vezetőjének, Takács Attilának (5. dan). Gáncs Ferenc (3. dan) Renshi címet kapott.

Takács Attila Kyoshi címet kapott
Takács Attila Kyoshi címet kapott