Általános iskolai Önvédelem oktatás Békéscsabán
2012. május 02. 19:50

Általános iskolai Önvédelem oktatás Békéscsabán
Napjaink fiataljait sok hatás éri, pozitív és negatív értelemben egyaránt. A sport, ezen belül a küzdősportok és a különböző harcművészetek gyakorlása nem csak a testet erősíti, hanem személyiségfejlesztő hatása is van, s egyben alkalmassá teszi az egyént önmaga megvédésére.
Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában rendhagyó önvédelmi órát tartott Shihan Gregor László VI.DAN, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője, aki egyben a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is. Nem volt könnyű feladat egyszerre két , eltérő korú osztálynak edzést tartani úgy, hogy ez először vettek részt ilyen jellegű foglalkozáson a két osztály tagjai. Az edzések balesetvédelmi szabályainak és a szokásainak ismertetése után gyors bemelegítés következett, majd a csuklófogásból szabadulás technikájával ismerkedtek a résztvevők. A 45 percet jó hangulatú térdelésből végrehajtott birkózás zárta.

Önvédelmi oktatás Békéscsabán
Shihan Gregor László és a diákok

Az iskola azt tervezi, hogy ősztől minden évfolyamon egy osztályban heti egy órában önvédelmet oktat majd, s az évfolyam többi tanulójának külön önvédelmi szakkört indít. Az önvédelmi fogásokon kívül a jogszerű önvédelemmel és a különböző vészhelyzetek elkerülésének és megelőzésének módjával is foglalkozik, amely egyben illeszkedik az iskolában évek óta sikeresen működő rendőrségi DADA programhoz. Természetesen a jó adottságú és vállalkozó kedvű tanulókat a város különböző harcművész szakosztályai felé motiválja. A tanulóknak remélhetőleg tetszett a rendhagyó óra, s ez a referencia a sikeres kezdésre!